Животът ти е избор и е без цена

жена на кей

Май от приказките тръгва това, че в началото добрите страдат и после доброто побеждава и те вече имат най-прекрасния живот? Между другото, аз съм убедена, че Доброто побеждава. Виж как зная това: 7 Дни Добро 

Има ли цена, за това, че сме се родили тук и искаме да живеем добре сега?

Цената

Чувала съм, че „струва скъпо“ свободата, щастието имало „висока цена“, а на любовта „цената“ не всеки можел да „плати“. Тук има нещо за  Цената на щастието

Колко трябва да „платим“, за да си живеем живота, както на нас ни е добре? И с какво? Има ли „цена“, за да бъдеш по-здрав, по-успешен, в по-добри отношения с околните, по-доволен от живота? 

И тук идва капанът: Какво е твоето убеждение?

Ако вярваш, че за хубав живот се плаща цена, която може да ти е непосилна, то ти просто слагаш стена между теб и този хубав живот. Ако вярваш, че хубавият живот е нещо, което се случва на хора, които са се „продали“, получили наготово като наследство или много са страдали преди това, обърни внимание как сам плашиш себе си и се държиш на дистанция!

„Големите очи“ – приказка за безстрашни

Още повече, ако си поел по пътя на осъзнаването, духовното израстване и си попаднал на общество, където се проповядва въздържание, с цел извисяване…Е, как да ти кажа? Ти си това в което вярваш

Наблюдението ми показва, че повечето хора го възприемат като жертвата, която трябва да направят. Цената, която трябва да се плати, за да се зарадваш един ден на красотите и изобилието (пък, макар и на друг свят, в друг живот, другаде и друг път). Звучи ми като:

„Днес ще съм духовен страдалец, та утре да живея добре.“

За мен духовния живот не е пазар и сделка. Духовност е избора на радостта, изобилието, любовта, тук и сега. Научих това, когато започнах да медитирам, да се свързвам със себе си, със своите духовни учители.

Медитация „Тук и сега“

Ти създаваш реалност

Да чакаш за платеното с болка, страдание и жертви, да ти се отвърне с по-добър живот един ден, е най-голямата заблуда.

„Един ден“ не съществува. Никой не се отплаща за нищо и не е нужно!

Никой не ти е длъжен за нищо. Така, както ти не си длъжен никому. Това, че си вярвал, че си доставяш „билет за Рая“ за „някой ден“ в бъдещето, си остава само твоя заблуда.

Смени убеждението си и осъзнай, че само ти си отговорен за своята действителност!

Ти създаваш  реалността си с вибрацията, на която стоиш. Вселената ти дава още от това, което вече живееш. Тя възприема това като твой избор и поръчка за още. Затова, вместо да плащаш цена, прави осъзнати избори. Не живей като жертва на вменени убеждения! Ако искаш погледни и тук: Моделът „Жертва-насилник“

Избор вместо цена

Аз за себе си пожелах, избрах, реших да се откажа от болката като плащане за щастието. Най-добрият избор за теб

Казах си:

Не може да няма начин да бъда радостна, щастлива и да живея в любов, без да чакам от другите и да завися от нещо извън мен!

Как да обичаш себе си?

Така поех по пътя на Душата си, към себе си. Познах и осъзнах вселенския Закон за привличането. Започнах да медитирам. Да избирам фокуса си, мислите, да управлявам емоционалния си живот. Речник на Емоционалната интелигентност – може да ти е полезно и това. Та, не просто да реагирам на света, който виждам, а да го създавам. Научих се да се обичам повече. И е много хубаво! Естествено, ако не ме нарекат „сектантка“, минавам за „странна“, в най-възпитания случай „позитивна“, ама с онзи лек присмех.  И какво от това? Аз харесвам себе си такава и това е мой избор. Как да обичам себе си?

Личен избор

И все така е личен избор в какво да повярваш, на какво да се довериш, какво да опиташ, накъде да поемеш, За какво и на каква цена искаш да плащаш.

Каквото търсим, ще намерим, за където сме тръгнали, ще стигнем…

Всичко във Вселената е свързано.

Вселената откликва на нашите вярвания. В какво вярваш днес?

Да си щастлив сред нещастни

Защо не ме харесват вече?

Защо се разделят хората?

Измамното чувство за сигурност

И помни:

Животът е чудо, чудотворецът си ти!

За теб от Калина!

Калина Стефанова

Може да прочетете още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *