Животът ти е избор и няма цена

жена на кей

Май от приказките тръгва това, че в началото добрите страдат и после доброто побеждава и те вече имат най-прекрасния живот? 

7 Дни Добро 

Има ли цена, за това, че сме се родили тук и искаме да живеем добре сега?

Цената

Чувала съм, че „струва скъпо свободата“, щастието имало „висока цена“, а на любовта цената не всеки можел да „плати“.

Цената на щастието

Колко трябва да платим, за да си живеем живота, както на нас ни е добре? И с какво? Има ли цена, за да бъдеш по-здрав, по-успешен, в по-добри отношения с околните, по-доволен от живота? 

И тук идва капанът: Какво е твоето убеждение?

Ако вярваш, че за хубав живот се плаща цена, която може да ти е непосилна, то ти просто слагаш стена между теб и този хубав живот. Ако вярваш, че хубавият живот е нещо, което се случва на хора, които са се „продали“, получили наготово като наследство или много са страдали преди това, обърни внимание как сам плашиш себе си и се държиш на дистанция!

„Големите очи“ – приказка за безстрашни

Още повече, ако си поел по пътя на осъзнаването, духовното израстване и си попаднал на общество, където се проповядва въздържание, с цел извисяване…Е, как да ти кажа? Ти си това в което вярваш

Наблюдението ми показва, че повечето хора го възприемат като жертвата, която трябва да направят. Цената, която трябва да се плати, за да се зарадваш един ден на красотите и изобилието (пък, макар и на друг свят, в друг живот, другаде и друг път). Звучи ми като:

„Днес ще съм духовен страдалец, та утре да живея добре.“

За мен духовния живот не е пазар и сделка. Духовност е избора на радостта, изобилието, любовта, тук и сега. Научих това, когато започнах да медитирам, да се свързвам със себе си, със своите духовни учители.

Медитация „Тук и сега“

Ти създаваш реалност

Да чакаш за платеното с болка, страдание и жертви, да ти се отвърне с по-добър живот един ден, е най-голямата заблуда.

„Един ден“ не съществува. Никой не се отплаща за нищо и не е нужно!

Никой не ти е длъжен за нищо. Така, както ти не си длъжен никому. Това, че си вярвал, че си доставяш „билет за Рая“ за „някой ден“ в бъдещето, си остава само твоя заблуда.

Смени убеждението си и осъзнай, че само ти си отговорен за своята действителност!

Ти създаваш  реалността си с вибрацията, на която стоиш. Вселената ти дава още от това, което вече живееш. Тя възприема това като твой избор и поръчка за още. Затова, вместо да плащаш цена, прави осъзнати избори.

Моделът „Жертва-насилник“

Избор вместо цена

Аз за себе си пожелах, избрах, реших да се откажа от болката като плащане за щастието. Най-добрият избор за теб

Казах си:

Не може да няма начин да бъда радостна, щастлива и да живея в любов, без да чакам от другите и да завися от нещо извън мен!

Как да обичаш себе си?

Така поех по пътя на Душата си, към себе си. Познах и осъзнах вселенския Закон за привличането. Започнах да медитирам. Да избирам фокуса си, мислите, да управлявам емоционалния си живот.

Речник на Емоционалната интелигентност

Не просто да реагирам на света, който виждам. А, да го създавам. Научих се да се обичам повече. И е много хубаво! Естествено, ако не ме нарекат „сектантка“, минавам за „странна“, в най-възпитания случай „позитивна“. 

Как да обичам себе си?

Личен избор

И все така е личен избор в какво да повярваш, на какво да се довериш, какво да опиташ, накъде да поемеш, За какво и на каква цена искаш да плащаш.

Каквото търсим, ще намерим, за където сме тръгнали, ще стигнем…

Всичко във Вселената е свързано.

Вселената откликва на нашите вярвания. В какво вярваш днес?

Да си щастлив сред нещастни

Защо не ме харесват вече?

Защо се разделят хората?

Измамното чувство за сигурност

И помни:

Животът е чудо, чудотворецът си ти!

За теб от Калина!

Калина Стефанова

Може да прочетете още:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *