Защо са важни твоите вибрации?

жена

Животът е чудо, чудотворецът си ти!

Съмненията

„Какъв е този Закон за привличането, какви са тези вибрации, каква е тази вибрационна Вселена, какви са тези глупости? Дръх-дрън, енергии, привличане…Животът е труден. Случват ти се някакви гадости, почти нищо не зависи от теб, налягат те абсолютно незаслужени неприятности, трагедии…Бъхтиш цял живот като роб и накрая някакви хора са си играли хоро на главата ти, кефа са си гледали на твой гръб, а ти…честен и добър да си(или не толкова)  и някак да мине. Божа работа, каквото дойде…“

Или

„Животът е борба, живот е битка, животът е състезание, няма за всички. Който хване кокала, той яде. Бий се, да не те бият.“

Ех, познато ти звучи, нали? Ако не си го мислиш ти, то поне около теб е пълно с вярващи в това и живеещи по този начин. Пеещи безкрай една и съща песен.

Веднъж една жена ме попита:

„Добре бе, Калина, като е Закон и като е Вселенски, защо все така хората по света продължават да се мъчат? Едно искат , друго става. Кой иска нещо лошо да му се случва? Колко мечти има, дето са само изгубено време? Колко хора си отиват без време, за нищо? Ти ми говориш за високи вибрации и фокус върху хубави неща. Пък как съм се била чувствала – зле! Ама, можеш ли като ти е зле и да кажеш „щрак“ – няма да ми е зле?“

Убежденията

Разбира се, тя, както и много други хора искат доказателства за това, което говориш и също така, са пълни с доказателства, че животът е друго или са убедени, че точно ти си родена под щастлива звезда с късмет, а те не.

Няма да стане без образоване по темата, осъзнаване, живеене в практика и наблюдение, капитулация на стари убеждения, приемане вместо съпротива и най-трудното – лична трансформация.

Повечето хора не само няма да извървят този път, ами няма и да тръгнат по него.

Защо?

Защото ги мързи и живеят инертно. Кораб без капитан, лодка без весла. По-лесно се вярва, че не ти си отговорен за живота си, отколкото да я поемеш тази единствено твоя отговорност.

Светът по мой образ и подобие

Има, все пак, такива като мен, които отдавна са поели по пътя на щастието. Това се случи, разбира се, след поредица от нещастия, за които няма да ви разказвам поради поне две причини: животът е личен и не искам да слагам нито своя, нито вашия фокус върху нещо неприятно.

Защо? Ами, заради вибрациите ни и материализирането на мислите. Защото Законът за привличането е основния Вселенски закон и каквото излъчваш като вибрации, това притегляш към себе си. По-просто и кратко – ако ти е приятно, привличаш още приятни събития. Ако редовно си живееш в неприятни мисли и емоции, твориш си реалност с повече неприятности.

Да си щастлив сред нещастни

За вибрациите с прости думи

Всички ние – ти, аз – сме изградени от клетки и по-малки градивни частици, които се движат, трептят, вибрират. Твоята вибрация се определя от трептенето на твоите съставни частички. Както се досещаш, заобикалящия те свят също вибрира на някаква честота. Всичко има своята вибрация – растенията, течностите, въздуха, хората, храните, затворените или отворени пространства, природни места или сгради. До тук говорим за материята, защото тя е видима и е по-лесно да представим, че вибрира. Вибрират обаче и мислите, и емоциите ни, всичко, което Е и съществува.

Така, че твоята лична вибрация е повлияна, както от вътрешния ти свят, така и от външните фактори. Има значение каква храна ядеш, как и къде живееш, с кого общуваш, какво мислиш и как се чувстваш.

Всичко променя вибрациите ти – въздуха, музиката, дрехата, разговорът. Затова, единственото, което можеш е да ги управляваш ти отвътре. Как? Като избираш какво и как ти влияе отвън и като формираш такива мисли, които те карат да се чувстваш добре. Това започва с твоя фокус. Фокус и избор – с това създаваме реалността си.

Аз, моят свят и светът, в който живея

Вибрациите ти са високи, когато си здрав, намираш се в стабилна вътрешна радост, спокойствие, вътрешен мир, любов, вдъхновение и творене. Когато си в хармония със себе си и околния свят, всичко в теб е в състояние на равновесие. Организмът, жлезите, хормоните, органите, тъканите, клетките работя заедно в синхрон и ефективно. Леко и приятно ти е.

Медитация за любов към себе си

За вибрациите научно

Малко физика, защото зная, че умовете ни винаги искат „научни доказателства“:

Трептението е процес на изменение на състоянието на една система, който се повтаря в някаква степен с течение на времето. Най-често периодичните процеси са механични (трептение на струна, изменение плътността на въздуха при звукови вълни, разпространение на водни вълни и други) или електромагнитни (промяна на електрическия токнапрежението и други). Основните характеристики на трептенията са периодчестотаамплитуда и фаза.

Вибрация – механично трептение, с други думи трептение на твърди тела. Вибрация и трептение могат да се използват като синоними.“

1 MHz се ранява на 1 000 000 трептения в секунда.

Справка: Уикипедия

Малко факти

Електромагнитни вълни излъчват нашите електроуреди и според честотата могат да влияят конструктивно или деструктивно на вибрациите на тялото ни. Съответно на здравето ни.

Има и гравитационни (механични) вибрации. Те съществуват, заради движението на всичко, което е твърда маса. Това се случва непрекъснато в тялото ни – клетки, органи, течности. Сърцето бие, мускулите се съкращават, кръвта се движи във вените ни. Тези движения създават вибрациите в тялото ни и колкото по-бързо се движат частиците на материята ни, толкова по-висока е честотата на вибрацията.

Трептенето на здравото тяло е между 62 и 78 MHz, под 55 MHz започват хроничните заболявания.

52 MHz е синдрома на хроничната умора, който много хора имат и си живеят в тази вибрация.

Под 42 MHz – потенциал за ракови заболявания.

Всяка неприятна мисъл понижава вибрацията с 15 MHz.

Най-висока вибрация – 528 MHz – има любовта.

Здравето и благополучието ни са пряко зависими от веригата „фокус-мисли-емоции-вибрации-привличане на още от същото“. Подобряваме живота си с повишаване на вибрациите. Как?

Образоваме се, практикува ме, благодарим и поръчваме още. Повечето хора харесват само последната част. Колкото и да не ни се иска, добрият живот е за онези, които се учат и трудят. Всеки, който ти дава хляб, но не те учи как сам да го направиш, просто те контролира.

Темата продължава в:

Как мисли и емоции повишават вибрациите

Вибрацията на думите

Животът е чудо, чудотворецът си ти!

За теб от Калина!

Калина Стефанова

Може да прочетете още

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *