Цената на Щастието

Цената на щастието. Банкноти

Има ли Щастието цена?

Колко струва? Мога ли да я платя? А трябва ли да се плаща за Щастие? С какво се плаща? Как се плаща? Кога се плаща?

Имаш ли вече отговори на тези въпроси? А щастлив ли си от отговорите си? Хм, не съм и предполага, че някога ще пиша за това. Ето и моите отговори:

Да, Щастието има цена. 

Как е възможно? Нима щастие, любов, здраве, късмет струват нещо? Никой не ги продава, че да си ги купим с пари. Така е, само че в света на обмен, не получаваме, ако не даваме. Ние живеем в свят на обмен, така че загуба на време е да се цупим, че нещата струват нещо, без значение дали са вещи или не. Всичко има цена и за всичко първо плащаме, после получаваме. Знаете ли защо?

Защото, ако не преживеем промяната, която се случва с даващия, не можем да се превърнем в онзи, който ще проумее, осъзнае, усети и заслужи полученото.

Както знаем, най-вкусен е хлябът, който сме омесили сами.

Промяната е винаги за твое добро

Как да приема нежелана промяна

Колко струва Щастието?

Нищо, ако го мерим в Материя. Всичко, ако го мерим в Душа. Каква е „мярката“ за Душа? Е, това е, че не можем да си го представим, обясним и опишем по начина, по който мислим за Материята – броимо. Това с Душата е винаги „всичко или нищо“. Не можем да дадем половин Душа. Можем да отдадем цялата си Душа.

Какво е това? Как да разпозная кое е от душата ми, кое от ума ми, кое от тялото ми, кое от нещо друго?

Въпросите ни идват от Ума и той си дава отговорите. Често посоката, решена от ума ни, не носи дълготрайно щастие. Желанията на Тялото също носят кратка радост, която рязко спада като енергия в момента на задоволяване на желанието. С Душата винаги е безкрайно ясно, стига да си свързан с нея. Тя копнее и веднага разпознава кое е най-доброто за теб.

Медитация за пълен релакс на ума

Като заговорих за Душа, да ти обърна внимание: Ако някой попита, дали си готов на всичко, за да постигнеш нещо, да знаеш, че ще поиска Душата ти. Защото това е „всичко, което имаме“.

Цената на щастието е отдаване от Душа. Тя се отдава от любов, а се продава от алчност.  Има разлика! Договор с Душата си можеш да имаш само ти, ако искаш да си щастлив.

От това зависи и щастието ни. Всеки знае кога го получава и кога го губи.

Можем ли да си позволим цената на Щастието…

О да, всеки, без изключения.

Всеки има Душата си, с която да се свърже, да чуе, да последва и отдаде.

Забележи: Когато отдаваме Душа, не я „губим“, когато я продаваме, нямаме връзка с нея. Най-хубавото е, че към Душата ни винаги има път „назад“.

…и как се плаща?

Начинът за постигане на щастието e същия процес на свързването, чуването, последването и отдаването на Душата ни.

Това не е точно плащане, но е поемане на отговорност да си свързан с Душата си и да я следваш. Отговорността е да избираш между нейния тих шепот и всички други, крещящи гласове.

Щастието е пряко свързано с осъзнаването кой си ти, защо си тук, какъв избираш да бъдеш, как да живееш и овладяваш уменията да бъдеш това „себе си“. Това най-добре знае Душата ти.

Пътят към Щастието

Пътят е изпълнен с пускане на стари вярвания и убеждения, раздели с хора, дейности и подменени мечти.

По същия път срещаш нови хора, нови дейности, нови места. Чувството е лекота, независимост, радост, здраве, балансираност, хармония, любов, приемане, прошка, уважение, неконкурентност, партниране и подкрепа. Нещо обратно, на света, в който сме свикнали да живеем и за който ни казват “ това е светът – свиквай“.

Как да простя

Медитация за приемане на нежелана промяна

Съветници за щастие много. Най-вече експерти по това, как щастието е илюзия.

Как се познава Щастието?

Никой не знае по-добре от теб, какво е за теб Щастие.

Гледаме хората, от какво са щастливи и решаваме, че това ни е нужно и на нас, за да се почувстваме по този начин. Да, ама не е задължително.

Обикновено се хвърляме да преследваме цели, които друг ни подава, трепем се цял живот за тях.

Докато не ги постигаме, сме нещастни. А, като ги постигнем, не е гарантирана обещаната радост. И тогава какво? Сещаме се, че не знаем кои сме и какво искаме. Зарязваме всичко и всички и започваме отначало, по никое време на живота. Всъщност, никога не е късно за това! По-трудното е не годините, които са минали, нито годините, които предстоят. Няма смисъл да броиш и сравняваш.

Всеки край е начало на нещо ново

Предизвикателството да си щастлив

Как да устоиш на всички онези „доброжелатели“, които се опитват да те спрат от промяната на посоката?

Не е въпросът да ги осъдим и отречем. Не, това не е пътят на щастието. Ако наистина искаш промяна, то промяната започва веднага и зависи от теб. Още с първото откъсване от „матричното“ мислене, започваме да даваме това, което ни е нужно, за да се почувстваме щастливи. Не знам какво е щастието за теб, но за мен не е борба, омраза и отричане.

Щастието започва с фокус върху това, което ти носи радост и висока вибрация.

Това са моите отговори. Други нямам. Интересно, че исках да напиша нещо за щастието от раждането на една книга, а Душата ме поведе към по-голямото. Последвах я. Така, както я последвах, когато ме поведе към създаването на „Нямам време да имам време“.

Когато поискаш да бъдеш щастлив, пътят към Щастието сам ще се отвори.

Смелост, вяра и любов

И ще се появяват хората, които са ти нужни като подкрепа. Няма да ги видиш, преди да си тръгнал натам. Щастието иска смелост, вяра и любов към себе си. Много хора избират да вярват, че „пълно Щастие няма“. Вярват, че са видели достатъчно, пробвали достатъчно и научили достатъчно, за да спрат на това убеждение и даже да убеждават другите.

Ето, това е избор да не бъдеш щастлив. Моят е друг.

Когато ми писна да бъда нещастна, страхлива, зависеща и слушаща повече другите, отколкото своята истина, позволих си да заживея друг живот. Не си мислете, че в него няма тъга понякога, стрес, гняв, страх…има, понякога, но това не ме прави нещастна, а просто жива и приемаща живота в неговата пълнота.

Важно!

Ако, това да бъдете себе си не ви носи щастие, значи, това все още, не сте вие!

Още по темата:

Да си щастлив сред нещастни

Книга за времето „Нямам време да имам време“

Аз, моят свят и светът, в който живея

Изкуството да бъдеш някой друг

Животът е чудо, чудотворецът си ти!

За теб от Калина!

Калина Стефанова

Може да прочетете още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *