Как да защитим биоенергийното си поле?

чадър

Увреда на бионергийното поле

Какво нарушава нашето енергийно поле? Какво го оздравява?

Ако все повече ви домързява, ако сте летаргични и без воля, ако лесно идва следващия „проблем“ към вас, ако ви липсват ентусиазъм и вдъхновение, да не говорим, че всяка тревога ви се материализира, имате два пътя:

Да потънете в оплакване от околния, свят, времената, действителността

или

Да промените това, което зависи от само вас – как живеем, с кого общуваме, какво държи вниманието ни и др.

Ако сте забравили какво е биополе или аура, припомнете си тук!

А тук ще обърнем внимание на това, което нарушава енергийната ни защита и как да си върнем силата. Хората с увредена аура, лесно и нерядко имат здравословни проблеми.

Какво може да ограби силата на нашето енергийно поле?

Хората

Как: Общуването с негативни хора, отнема от вашата енергия. Истината е, че ви ползват за да разредят собствения си негативизъм и да могат да продължат да живеят по същия стар деструктивен начин. Облекчават тежестта си, но ви я стоварват на вас. Обикновено, това се случва незабелязано, без дори лошо намерение от тяхна страна и отнема време, за да се разбере колко вреден може да бъде такъв човек.

Съвет: Добре е да ревизирате обкръжението си, от най-близките в семейството, приятели, колеги, та до случайно срещани хора навън. Откриете ли откъде идват атаките, ще трябва да предприемете действия. Това не означава непременно да избягвате човека напълно, а да се научите как да се справяте в общуването си с него по различен начин. Виж Умения на Емоционалната интелигентност

Умора и преумора

Как: Не си мислете, че само работата ви уморява. Уморява ни всичко и всеки, което отнема от ресурсите ни – физически, мисловни, емоционални и т.н. Всичко онова, за което горим енергия. Затова е толкова важно да се редуват почивка и натоварване, даване и получаване, изразходване и зареждане.

♪ Медитация за пълен релакс на тялото

Съвет: Регламентирайте работното си време и се придържайте към него. Направете същото с домашните задължения и най-важното, определете си време за почивка, сън, медитация, хоби, което ви отморява и зарежда. Спазвайте обещанията към себе си!

Защо да медитирам?

Вредни навици и нездравословен живот

Как: Като ни подлъгват, доставяйки краткотрайно удоволствие или успокоение, но с натрупването им, страничните ефекти и нежеланите ползи доставят много повече болка и страдание, отколкото началния приятел вкус.

Съвет: Всеки знае, че нездравословния живот и вредните навици като преяждане, употреба на вредни храни и напитки, обездвижване, тютюнопушене, пристрастяване към енергизиращи, упойващи и т.н. вещества, увреждат трайно и дълбоко имунната ни система. Това неизбежно засяга биоенергийната ни защита. Ако не успеете да спрете, поне намалете! Не спирайте да намалявате!

Само свежа храна

Веднъж усетили благотворния ефект на възвърнатите сила и здраве, ще се радвате на жизнена енергия и успешен живот, независимо какво се случва във външната действителност.

Идеи за възстановяване на биополето:

Намалете времето за телевизия, новини и социални мрежи.

Увеличете времето за общуване с природата и движение.

Засилете приятните преживявания, хобита и творчество.

Поговорете насаме със себе си за миналото и се споразумейте да не ви товари повече.

Медитирайте и визуализирайте.

Може да прочетете още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *