Как от добро стана зло? Добър или лош – съзнателно ли избираш това?

партньори

От доста време не съм писала, но имаше смисъл от тази тишина, защото тя позволи на много ценни неща да бъдат чути вътре в мен.

Осъзнах как несъзнателно правим избора „добър или лош“ да съм. И често избираме страната на Мрака, вярвайки, че правим Добро.

Животът ни  в последно време, създаде много трънливи, горещи, болезнени условия за общуване помежду ни. Светът оголи до кости наболелия проблем с човещината, свързаността ни едни с други, както и нивата на осъзнаване. Мнозина претендиращи за духовна висота, показаха своята съществена незрялост. Не по-малко други, уж обикновени и „неважни“ хора започнаха да светят ярко с комбинацията от интелект, осъзнаване, човешки ценности и сила на сърцето.

Светът е като чаша с течност, но и разни други неща, която като я разбърка нещо си и настъпи хаос, но ако ти си върнеш вътрешния покой и течността в чашата се утаи, виждаш много ясно кой къде е – едни удариха дъно, други постигнаха най-чистата част. И в този свят днес, научих нещо много важно. Отглеждах го няколко месеца, защото исках да видя дали е здраво, дали расте, дали е истинско. И ето, днес ти го споделям:

Лошото в живота идва, не за да бъде унищожено, а за да предизвика вътрешната ти битка. За да те попита:

„А, ти кой си днес? Ще станеш ли лошия? Ще останеш ли добрия? Ще станеш ли още по-добър или още по-лош? Кой избираш да си днес?“

Всеки път, когато се сблъскаш със Злото, ти отново избираш да бъдеш добър или лош. Нагледах се на много битки. В много се опитаха да ме вкарат. В такива моменти, винаги си спомням за радостта на свинята – ще влезеш в битка с нея и накрая всички ще сте в калта, само че тя ще е доволна, защото това си е в природата й и там си й харесва. Питам се, дали искам да съм в кочината на друг и да се оцапам с мръсотията от битката. И за какво?

Така в много войни не участвах и съответно не съм победител, но винаги печелех…себе си.

7 Дни Добро

Не мразя Злото, защото научих, че то също служи на Доброто.

То се появява, за да те попита, за да ти напомни за свободния избор кой да си, какъв да бъдеш, как да постъпиш и накъде да вървиш.

Злото ни напомня за свободата, защото тя е по-голямото от това да си безизборно и по принуда добър. Имаш избор.

Злото има своите начини да те тества. Може да те нарани, може да те изкуши, може и да те награди. Но никога не те заблуждава, че не е Зло. Разпознава се веднага, че не е Добро. Не. Злото не лъже и всеки много ясно го усеща. Злото и Доброто са вкупом слуги на Свободата. А как да я ползваш, избираш сам и никой не ти е отговорен за това.

Да, аз не мразя Злото. Позволявам му да съществува, защото зная, че си има своята важна роля.

Илюзия е да си мислиш, че можеш да пребориш Злото, да го изкорениш или намалиш.

Илюзия е, защото неговата цел не е да побеждава или да се разраства. Не! То се увеличава или намалява само заради нашите избори. Точно затова битките са винаги вътре и никога вън.

Изборът е вътре, въпросът е отвън.

Медитация за любов и вътрешен мир

И всеки човек, ситуация, които в някакъв момент представляват Злото на твоя път, всъщност не е нужно да бъдат унищожавани и променяни. Смисъл няма от това. Смисълът е в твоя избор. Той променя живота ти и живота като цяло.

Ти поемаш посоката – да ги последваш, влизайки в битка или съдружие с тях или да тръгнеш в тотално друга посока?

Научих, че слабите се бият, силните не влизат в битката.

Влизайки в битка, пък макар и със Злото и лошите, ти започваш да даваш своята енергия на Злото, ти си част от него. Няма как като участник в битката, да не си част от Злото, защото ползваш неговите инструменти и умения.

В битка е нужно да се защитаваш и нападаш; да унищожиш, за да победиш; да подчиниш, за да наложиш. За битка са ти нужни доспехи и оръжия.

Това са атрибути на Злото. Така, макар и несъзнателно, дилемата „добър или лош“ се решава не от теб.

Как Злото ни изкушава да влезем в битка?

Справедливост, кауза, вярване, его, амбиция, доказване, правота, деструктивни емоции като тъга, страх, стрес, гняв…Силна болка, сладка и лесна печалба, глупост, мързел, доверие на друг повече, отколкото на себе си, външни гласове и манипулация.

♪ Медитация за освобождаване на страхове

Как да спреш това?

Напускаш не само ситуацията, а и групата, вероятно и пътя си, досега. Затова се иска смелост. Свободата на избора е за всеки, но се ползва само от смелите да бъдат себе си, въпреки другите…

Дори и да си влязъл вече в битката, можеш да я напуснеш, без да си победител, но да си печеливш. Как?

Победителят Ти

Във всяка трудна ситуация може да бъде спечелена битката само, ако откриеш урока и го научиш. Иначе победата не те придвижва, а само временно сменя позициите в „старата история“.

Какви са моите уроци от това? Как да разбера какво имам да уча?(видео)

Когато осъзнаем, че Злото не е враг, а партньор за изборите в живота ни, когато осъзнаваме изборите си и съзнателно не го подкрепяме по каквито и да е начини, ние вече творим Добро.

Променяме света към добро, когато съхраняваме своите избори, независимо от изборите на другите. А не когато се борим срещу изборите на другите. Не когато искаме да променяме техните избори.

Грижи се за своите избори, живей ги осъзнато! Осъзнавай кога храниш Злото и кога Доброто! Добър или лош избираш да си?

Защо ми е да съм осъзнат? (видео)

Злото не ти е враг, Злото ти е партньор по твоя път към себе си.

Благодаря ти, че стигна до тук! Ако тези думи те докоснаха и проясниха твоето съзнание, ако ти помогнаха да продължиш уверено напред към себе си, сподели ги и с другите!

Калина Стефанова

Може да прочетете още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *