Темата ми бе подсказана от един от вас, читателите на tobekalina.com. Получих писмо. Винаги се радвам и откликвам на обратните ви връзки. Ще се радвам, ако и вие споделяте. Адресът е в контакти.

Писмото

Относно: Приятелството като личен избор

Още по темата: Най-добри приятелки

Здравейте, М.!

Радвам се, че сайтът Ви провокира. Ето и моят отговор на питането Ви, относно хората, които първо са привлечени от нас, а после се отдръпват или близостта им зависи от други фактори. Преди всичко, добре е да осъзнаваме, защо хората се приближаваме едни към други или не. Тръгваме винаги натам, където ни е интересно. Забележете: имаме ИНТЕРЕС. Интересът ни е свързан с нещо, което ние вече притежаваме или нямаме, а другият го има. Просто казано: Харесваме тези, които приличат на нас и утвърждават един вид, нашата личност или не приличат на нас, но имат нещо, по което искаме да им приличаме, да сме като тях. 

Първи порив

Това е първия порив за близост, но той е и тест, също. Може да се окаже, че ние не сме са като тях и вместо да утвърждаваме личността им, то ние я опровергаваме, застрашаваме. Тази среща може да ги накара да се разколебаят дали са прави, а това да ги постави пред решението за промяна. Промяната никога не е приятна, ако не си готов за нея и не я пожелаеш сам.

Тогава се отдалечаваме.

Ако те са открили, междувременно, че сме ги привлекли с нещо, което имаме, а те не, но също искат, също можем да ги разочароваме. Възможно е да открият, че не е това, че няма да им е лесно да станат такива или просто разбират, че няма да им го доставим.Не на последно място, възможно е тези хора да не са готови да бъда себе си с всякого и всякога и да играят една роля пред другите, а да са  имали шанса да са истински в срещата си с нас. Това също е стрес, защото как изведнъж да се разкриеш пред най-близките си, кой си, ако до сега, един вид, си ги заблуждавал. Тогава, срещата отново с теб и то пред други се превръща в рисково събитие. Можеш да ги разкриеш, без да си искала. Виж, как неволно, минах на ти….стана ми интересна темата и скъсих дистанцията. Запомни най-важното: НИЩО ЛИЧНО! Хората се държат по някакъв начин към нас, не заради нас и това, какви сме ние, а заради тях и какви са те.

Благодаря за провокацията!

Калина Стефанова

Да поразширим темата!

Привличането и Отблъскването

 

НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ИМАМ ВРЕМЕ

*Щастлив* Здрав* Богат*
Всичко е въпрос на време!
Намери своето Време!

Поръчайте книгата тук