избери щастието

Мой образ и подобие

Всеки  иска Светът да я някакъв, според него си. Мечтаем, молим се, участваме в битки, протестираме, възмущаваме се, опитваме се да контролираме, страхуваме се, боли ни…..и всъщност успяваме. Да, постигаме точно Свят по наш образ и подобие: Ти ревеш и той реве, ако ти се смееш и той ще се смее. Как така става, че аз искам толкова добрина за другите, правя добри неща…а…

Светът си остава едно мрачно място?

Неразбирането как работи механизмът на произвеждане, изпращане и възприемане на нашия образ.

1. Не познаваме достатъчно себе си
2. Не познаваме на достатъчно средата
3. Не познаваме достатъчно средствата
4. Не познаваме силата ни на въздействие

„Предай нататък“ е единствения принцип на промяна.

Как се смесват две различни течности в един съд, за да настъпи промяната? Градивните частици на едното докосват градивните частици на другото. Новият вид се случва само там, където има допир, а това винаги е до възможно най-близкото до теб. Ние променяме само най-близката си среда, а тя предава нататък до най-близките за нея. Иначе казано, ако искам да променя нещо, което е далече от мен и нямам директен допир, трябва да предам нататък вибрацията само на най-близките.

Разбира се, при допира с друг, ние също се променяме.

Ако сме в осъзнаване на комуникацията помежду ни, можем да изберем тази промяна или не. Ако не приемем обмена с нещо си, просто се отблъскваме, отдалечаваме и докосваме до друг атом.

Запазването на избрания от нас заряд е отговорността ни към света, който искаме.

Светът е по мой образ и подобие.

А, твоят свят по твой.

Ваша Калина

error: Content is protected !!
Share This