Страхувай се смело!

Страхувай се смело

Защо бягаме от страховете си, а те не ни оставят? И сякаш, колкото по се страхуваме, толкова по-страшно става. Естествено, защото ги привличаме! На една честота сме с вибрацията на Страха. Но е ето и

Друга гледна точка за страха

Казват:

„Всеки страх има една основна цел и тя е да ни предпази от нещо.“

Ами, ако целта е да ни заведе до нещото? И не, за да изчезнем ние в неравен бой, а за да можем да позволим на нещото да изчезне, да си отиде от нас?

Парадоксът е, че страховете ни са най-верния компас каква работа имаме да вършим, с какво всъщност си имаме работа. Хвърляме толкова много енергия, за да избегнем т.нар. опасности. Опитваме се всячески да „победим“ страховете си, да осъзнаваме нищожността им, да ги игнорираме, да си ги прехвърляме от тук и от там, да ги маскираме в едно или друго.

Страхът не е Любов

Страхът може да има добра цел

Да ни заведе до победата и успеха.

Зная, че звучи абсурдно, но да видим какво ни се случва до сега!

Страхуваме се от изоставяне – изоставят ни. Страхуваме се от лъжата –  лъжат ни. Страхуваме се от измами – мамят ни. Страхуваме се от болести – боледуваме.

Вселената и Законът за привличането

Как да се опазя от лъжата

Ако се оставим на страха

да ни заведе до край при нещото, да го видим, че е точно за нас, да си поработим с него, „нещото“ само си отива! С него изчезва страха, защото си е свършил работата. Не познавам живота ви, не знам от какво се страхувате. Но:

Вижте от какво бягате, от какво се страхувате и се разберете с „нещото“!

Преди Страхът да ви е завел там наистина, отново. Работата със страховете ни е да ги чуем. Какво ни казват? Защо ни го казват?  И не, не е вярно, че единственото, от което трябва да се страхуваме са самите страховете. Не се страхувайте! Чуйте ги смело!

Медитация за освобождаване от страх по Инелия Бенц

Аз самата не винаги имам осъзнатостта да се виждам в огледалото, но имам шанса да съм наблюдател на много „невидими“ за другия неща. Не ми е работа да променям другите, но мога да благодаря, че така знанието стига до мен и мога да споделям с вас.

Знание и осъзнаване – какво е различното

От какво се страхуваш днес?

Страхувай се смело! Има защо да ни е страх! И няма защо да ни е страх от това да се страхуваме!

Свързани публикации:

Страхът не е Любов

„Големите очи“ – приказка за безстрашни

Ако текстът ви е полезен, предайте нататък и споделете и с други. Нека умножаваме осъзнатостта! За улеснение, по-долу ще видите иконки за директно споделяне.

Благодаря!

За теб от Калина!

Калина Стефанова

Може да прочетете още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *