Къде да пратим премълчаните думи?

бръщолевене

Животът е чудо, чудотворецът си ти!

Потиснатите емоции

Животът ни е безкрайна верига от комуникации със себе си и околните. Не винаги емоциите, които се произвеждат в нас и думите, които ни идва да кажем, са здравословни за връзките ни. Обаче,

Недоизказаните думи, подтиснатите емоции не изчезват само защо сме премълчали или скрили от другите.

Те са в нас и се натрупват. Това е енергия, която не е освободена и тя съответно започва да се движи затворено вътре в нас. Природата на тази енергията не е добра, не е живототворяща, а се превръща в болест за тялото ни.

Медитация за отпускане на тялото

Просто казано, неприятните емоции, тежките, обидни, нараняващи думи или истини, които отсрещната страна не е готова да чуе, имат нужда да бъдат освободени и изчистени, а не задържани. Един такъв начин е

♪Медитация-практика „Бръщолевене“.

Много думи

Тази медитативна практика научих на един летен ритрийт в Шамбаня. Видко Джигров е не просто щедър домакин, но и неповторим учител. Благодаря му и предавам нататък.

Името на практиката ви подсказва, че има много думи и говорене в нея. При това, безразборно и свободно, безконтролно. Има толкова много думи, които се бият в главите ни. Да ги пуснем и да изчистим пространството за подредени и здравословни мисли! Разбира се в основата стоят нашите емоции, така че освобождаването е пълно.

Релаксират се ума, тялото, отварят се нови пространства за любов и радост с лекота.

Тази медитация е предназначена за разтоварване на мисълта и емоционалното напрежение. Не се препоръчва да я практикувате по време на шофиране.

Тишината може да вреди

Премълчаните думи се превръщат в оръжие срещу нас. Също така, не всяка дума е добре да бъде изричана, ако ни застрашава сигурността и спокойствието. Думите, обаче се раждат с нашите емоции и е нужно да ги освобождаваме, когато са натрупани. Освен това,

Хората не са длъжни да слушат, всичко, което ни напира.

Сега е моментът да разтоварите. Ако не можете веднага, намерете времето по-късно.

Книгата „Нямам време да имам време“

Не само ще разтоварвате, ами и може да ви стане забавно. Е, понякога е възможно да е гневно, тъжно, но все пак

Освободено по екологичен начин и в името на вашето здраве и добри връзки с хората.

Бръщолевене

Това бръщолевене е полезно както след тежък ден, така и преди напрегната работа. Достатъчно е да намерите място, където можете да говорите на глас и няма да пречите на някого. Упражнявайте това всеки ден, по няколко пъти, дори. По-здравословно е целенасочено да си говорим сами, отколкото в резултат на психично заболяване по-късно! Предлагам ви и прилагам за себе си превенция.

Стигат и няколко секунди, когато имате нужда да изчистите главата, да си отпочинете бързо и после да се концентрирате върху работата си и каквото ви е нужно.

Ето я и практиката в аудио вариант за ваше улеснение. Започнете с нея. След няколко или само един път, ще можете и без глас, който да ви помага.

♪ Медитация-практика „Бръщолевене“

Животът е чудо, чудотворецът си ти!

За теб от Калина!

Калина Стефанова

Може да прочетете още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *