Медитация „Благодари и пусни“ 2

Медитация Благодари и пусни
Гонг
Медитация и Здраве: Медитации
Медитация "Благодари и пусни" 2
Loading
/

Обновена версия на медитация към книгата „Нямам време да имам време“.

Когато е трудно да се благодари

Най-трудно се благодари, когато е тежко, обидно, гневно, когато си изплашен, когато боли и е стресирано. А, тогава най-много е важно да се освободим от бремето. Не са лесни процесите на приемане, прощаване, пускане, продължаване, че и благодарене. Но, знаете ли? Каквото не сме освободили, остава в нас и с времето, тежи още повече.

Кой не иска да живее леко, приятно, хармонично? Да е здрав, щастлив, успешен?

Тогава не мъкни бреме! Благодари и освободи – и добро, и лошо. Нека останеш празен и чист и да изпълниш живота с много нови, хубави неща! Вдигни вибрациите си на честотата на благодарността и любовта!

Защо са важни твоите вибрации

Благодарност и освобождаване

Във всеки наш ден, се случват много неща – важни, не толкова важни, някои добри, други неприятни. Независимо какви чувства това ни е донесло, е добре да се изчистваме от мислите, емоциите и заряда на това събитие. И положителното, и отрицателното, както ума ни би го нарекъл, не е нужно да остава в нас. Стресът се причинява както от лоши, така и от хубави случки. Как да освобождаваме своевременно това напрежение?

С благодарност.

„Благодаря“ не е просто дума. Възпитанието ни е научило да я ползваме, но колко осъзнаваме какво е това? Благодарността може да е емоция, трайно чувство, нагласа, вибрация. Осъзнаването на благодарността ни помага да обичаме повече, да подкрепяме, да мотивираме, както себе си , така и околния свят.  Благодарността е и разтоварване. В края на всеки наш ден или завършека на нещо, е здравословно да благодарим. Тази медитация може да ви води леко и приятно по този път.

Чувството за благодарност е ключът към успеха. Да си благодарен е висша ценност, на която ни учат. Научаваме думите, жестовете, но преживяването на благодарност е нещо, което често ни се изплъзва в забързаното ежедневие, в инерцията и неосъзнаването на смисъла от това. Тази медитация ще ви помогне да си спомните за колко много неща, всъщност сте благодарни. Припомняйки си тази вибрация и оставайки в нея, ние привличаме още поводи за благодарене, значи все хубави хора и събития.

Благодарим на себе си, благодарим на другите. Благодарността е молитва, поръчка за още.

Какво значи „освобождаване“? Ами, спокойно може да напусне живота ни – Няма защо да задръства и без това претъпканото място с мисли, емоции и т.н.. Слагаш и в главата си отметка – „направено“ и го пускаш на свобода. Доверяваш се на Вселената, живота, цялото и всичко, да се грижат също за теб.

Тази медитация не изисква специално място, момент и условия, но ако желаете, може да си осигурите тишина и спокойствие. Ако практикувате динамична медитация, т.е. медитация в действие, в синхрон с активностите ви през деня, все пак не препоръчваме да я правите по време на шофиране.

За теб от Калина!

Калина Стефанова

Може да прочетете още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *