Три идеи как да си доволен от всеки твой ден

Как да си доволен

Предлагам ви три идеи за това. За всеки е различно, какво значи да е „доволен“. Също така, зависи от множество фактори, на които сега няма да се спираме. Но…има начини да намерим своите подходи, входове и изходи, така че да сме в доволство, както в началото, през деня, така и в края му. Виж още „Всеки край е начало на нещо ново“.

Най-честата причина да започваме лошо и с тежест новия ден, е че предишния сме завършили зле.

Както подсказах, днес няма да ви разказвам за възприятието и колко различно е всичко за всеки. Подробности са колко много могат да са причините за това. Мога, обаче да ви разкажа как аз се справям с тежестта на ежедневните задачи. Подхождам практически. Говоря за практичните изисквания на нашите умове. Препоръчвам да хвърлите първо едно око към тази публикация:

Трите списъка в живота

И така:

Първа идея

Имам много задачи за вършене. От къде да започна? Пълно е с неща, които задължително трябва да направя днес. Има задачи, които все отлагам и е крайно време да ги включа в програмата си. Колко много искам да направя това за мен, най-после! Докога да съм на последно място и всъщност, винаги извън плановете?

5 гаранции, че си губиш времето

Която и да започна и поработя, все е добре.

Този вариант винаги работи – започваш от каквото и да е, от където и да е. За да се случи нещо, трябва поне да се започне с реално действие. Когато задвижим автомобила, по пътя можем да спираме, да тръгваме, да променяме посоката, да качваме и сваляме багажи, хора…да сменяме приоритетите, но сме в движение вече.

На пътя си, а не в леглото

с грамадния списък от задачи. Каквото и да направиш, дори и да не го завършиш днес, случила се е някаква част. Продължението е по-лесно! Повярвайте ми! Независимо кога ще му дойде реда. Вероятността да е съвсем скоро е много голяма.

Просто започнете с нещо! Без да мислите повече, това ли е най-важното днес и дали ще ви стигне времето за друго! Започнете от където и да е!

Книгата „Нямам време да имам време“

Веднъж написах курсова работа с 22 заглавия и нито едно изречение в нея. Смях се, тръшках се…накрая се получи супер, защото всичко си дойде точно на мястото. Но пишех. Всяка глупост, смешка и безсмислица…обаче действах. Няма действие без резултат! Все за нещо ще послужи. После почистих ненужното и се получи, онова, което в началото не си и представях, че мога да направя. Така че…започнете да действате!

Каквото и да направя, все е направено! Значи сме свършили някаква работа!

Втора идея

Нямам много задачи за вършене. И как е възможно това?

Имам два списъка. Един за мен, за днес. Един за Вселената.

Действам само по първия. Втория написвам и забравям. Идеята съм получила, ако не се лъжа от Инелия Бенц.

Медитация по Инелия Бенц

Практиката подробно съм я разказала в лекцията си на „Свободата да бъдеш“, преди няколко години. Може да я видите тук. С няколко думи, двата списъка са:

Първи списък: Задачи за Вселената

В него написвате всичко под номер, без ред за приоритетност, което е: дългосрочна задача, всички мечти, безумни желания, дори. От най-дребното до най-грандиозното. Не мислете как и кога ще се случи това! Вселената ще го направи. Наивно е да смятаме, че всичко зависи само от нас, дължим на себе си и т.н.

Ние не сме сами! Здравословно е да разпределяме отговорността. Позволете на Вселената да поработи за вас!

Вселената и Законът за привличането

Тя и без това го прави, но ако имаме фокусирани поръчки, поне осъзнаваме какво сме поискали от нея. В противен случай тя се лови за неосъзнаваните ни лутания и сбъдва страховете ни, опасенията, разбира се и дръзновенията ни. Някой път ще ви разкажа защо страховете ни се сбъдват лесно, а мечти не толкова.

Страхът не е любов

И така, този списък написвате и оставяте някъде, без да го мислите повече – в книга, в чекмедже. Добре е да го напишете на ръка върху лист. Друг път ще споделя защо пък това е важно. След време, като ви попадне в ръцете, отворете, прочетете и ще видите, че част от нещата вече са се случили, други са в процес, някои не са и мръднали. Моля ви, не губете вяра, защото Вселената чува всяка наша поръчка, включително когато казваме:“няма как да стане това!“

Когато четете, не забравяйте да благодарите, както и да допълните списъка!

Медитация за благодарност

Втори списък: Задачи за мен

В него напишете само онова, което може реално да свършите днес. Бъдете реалисти или поне снизходителни, ако не успеете 100%!

Стойността на идеята е, че намалява нивото на стреса в ума ни, което ни прави и по-ефективни в изпълнението на това, което наистина е възможно.

Медитация за пълен релакс на ума

Представете си само, какво чудо от мисли е в главата ни! Неспирно от най-малкото (да си измия зъбите) до най-голямото(вие си знаете какво)! Магистрала с бързи и бавни, стари и нови, малки и големи МИСЛИ.

Чуй тук подкаста:

Тревожни мисли, стрес и освобождаване

И така:

Малко са нещата за вършене. Винаги ми е възможно изпълнението.

Трета идея

В края на деня е най-ценното действие!

Да осъзнаете и отметнете изпълненото. Повечето хора не броят всичко. Не осъзнават колко време и енергия отдават за неща, които са също важни и им е дошъл ред да се направят, но понеже не са били в плановете за деня, е по-добре да им се ядосаме или да ги игнорираме.

Бройте всичко и благодарете на себе си на живота!

Отмятайте и се усмихвайте! Освен това,  мерете и по „тежест“ и „стойност“ свършеното, не само по количество!

Напомням, че началото на новия ден се определя от края на предишния. Легнете си с чувството за свършената работа, а не с тегобата на неуспешното. На другия ден, започнете новия план с удовлетвореността от вчерашния!

Сутрешна медитация за благодарност

При мен работи! Успех и на вас!

Ако, все пак сте подминали „Трите списъка в живота“, погледнете ги!

Бъдете здрави и медитирайте!

За теб от Калина!

Калина Стефанова

Може да прочетете още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *