Да си миеш зъбите с лявата ръка!

И защо, най-вече, ако си с дясна доминираща? Всичко започна преди много години, когато си нараних дясната ръка. Не всичко можех да правя с лява, но зъбите можех да опитам да мия. И се получи. Получи се и по-качествено. И как така? Защо?

Обяснението е най-простото:

Не бързах, не можех да бързам. Внимавах, мислех какво правя. Давах 100% цялото си внимание. Осъзнавах какво точно се случва. Къде какви зъби имам. От какво се нуждаят. Какво точно правя с четката в устата си. Резултатът е и от това, че занимавайки се само с това в този момент, отделях и повече време. Иначе, кой, моля ви, си мие зъбите цели 10 минути, както се препоръчва?

Осъзнавах и грижата, която отделям за себе си.

От позицията на наранен(помните ли – дясната ръка), оценявах и по друг начин здравето си  и това, което правя, за да го има. Нещо ново се случи с мен. За малко, ама и завинаги! Не, че не го забравих, когато се излекува другата ръка. Естествено, започнах пак да живея по старому. Действай само с дясната! Бързай, че няма време! Търкай, натискай…ох, нараних си венеца – нищо, случва се….и тичам нататък в деня…

Ей, така се спъваме,

падаме, удряме си главата във вратата на отворен шкаф, прехапваме си езика. Грешим, трием, поправяме….и хем, ни е яд, хем , ни боли, хем и време повече отишло…..и един ден ми светна лампата.Слава Богу, не става въпрос вече за болка или болест! Зачетох се за „живот в настоящето“.

Спомних си, че вече зная това

и съм го преживявала. Да присъстваш в настоящия момент 100% е най-ефективния начин на живот. Да осъзнаваш всяко движение. Мисълта ти да не отвлича другаде -минало или бъдеще, все тая и все илюзии. Да си жив в твоя реален живот – сега и тук. Помня това и се завърнах към него. Отново започнах да си мия зъбите с лявата ръка.

Когато Умът обяви нещо за Истина,

знаете, си намира непрестанно нови доказателства, че е прав. И моят така. Като една стремяща се към баланс и хармония Дева, прибавих това, че се развива по-еднакво мускулатурата, изравняваме натоварването на двете ръце и ….Ииииии

ИИИИИИ…

Развивам и другата половина на мозъчното си кълбо. Толкова. Правя го сутрин и вечер. Имам няколко вида пасти и няколко вида четки с различна мекота на косъма…..Не съм луда, забавлявам се….Еко и леко! Здравно и славно!

 

error: Content is protected !!
Share This

НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ИМАМ ВРЕМЕ

*Щастлив* Здрав* Богат*
Всичко е въпрос на време!
Намери своето Време!

Поръчайте книгата тук