Да си миеш зъбите с лявата ръка

Да си миеш зъбите с лявата ръка

И защо, най-вече, ако си с дясна доминираща?

Всичко започна преди много години, когато си нараних дясната ръка. Не всичко можех да правя с лява, но зъбите опитах да мия. И се получи. Получи се и по-качествено. И как така? Защо? Обяснението е най-простото:

В името на здравето, не бързах. Не можех да бързам, дори с миенето на зъбите. Внимавах, мислех какво правя. Давах 100% цялото си внимание.

Осъзнаване и здраве

Осъзнавах какво точно се случва. Осъзнавах настоящето.

Къде какви зъби имам? От какво се нуждаят? Какво точно правя с четката в устата си?

Резултатът е и от това, че занимавайки се само с това в този момент, отделях и повече време. Иначе, кой, си мие зъбите цели 10 минути, както се препоръчва?

Осъзнавах и грижата, която отделям за себе си.

От позицията на наранен (помните ли дясната ръка?), оценявах и по друг начин здравето си  и това, което правя, за да го има. Нещо ново се случи с мен. За малко, ама и завинаги! Не, че не го забравих, когато се излекува другата ръка. Естествено, започнах пак да живея по старому. По-инертно, с по-малко съзнание за здравето.

Действай само с дясната! Бързай, че няма време! Търкай, натискай…Ох, нараних си венеца – нищо, случва се, нали си измих зъбите…И тичам нататък в деня.

Настоящето и здравето

Ей, така се спъваме, падаме, удряме си главата във вратата на отворен шкаф, прехапваме си езика. Грешим, трием, поправяме….и хем, ни е яд, хем , ни боли, хем и време повече отишло. И един ден ми светна лампата, докато си миех зъбите.Слава Богу, не става въпрос вече за болка или болест! Зачетох се за „живот в настоящето„.

Спомних си, че вече зная това и съм го преживявала.

Да присъстваш в настоящия момент 100% е най-здравословния начин на живот. Да осъзнаваш всяко движение. Мисълта ти да не отвлича другаде – минало или бъдеще, все тая и все илюзии.

Да си жив и здрав в твоя реален живот – сега и тук.

Помня това и се завърнах към него. Отново започнах да си мия зъбите с лявата ръка.

Истината за здравето

Как са грижим за ума си

Когато Умът обяви нещо за истина, знаете, си намира непрестанно нови доказателства, че е прав. И моят така. Реши, че в името на здравето е ценно да си мия зъбите с лявата ръка. Като една стремяща се към баланс и хармония Дева, прибавих и това:

Тренира се по-еднакво мускулатурата, изравняваме натоварването на двете ръце и развивам и другата половина на мозъчното си кълбо.

Здравословно е. Толкова. Правя го сутрин и вечер, и докато си мия зъбите. Имам няколко вида пасти и няколко вида четки с различна мекота на косъма…Не съм луда, забавлявам се! Със здраве и славно!

Полезно по темата:

Нямам време за промяна

8 проверки за осъзнаване на настоящето

Още грижа за ума ни

Как да медитирам

Калина Стефанова-автор

Може да прочетете още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *