Как мисли и емоции повишават вибрациите?

Усмихната жена

Животът е чудо, чудотворецът си ти!

Вибрациите във Вселената

В предишна статия започнахме темата за това, че във Вселената всичко вибрира. Освен това, работи Законът за привличането. Според него, каквото ти излъчваш като сигнал, честота на вибрацията, това и си поканваш. Като магнит привличаш събития, хора, материя на съответната вибрация. Ако ти е приятно, привличаш още приятни неща. Ако ти е неприятно, каниш още от същото естество.

Логично е никой да не желае да е болен, беден и нещастен. Как става така, че толкова хора по света са в това положение?

Това излъчват, такива са им вибрациите. Защото не знаят и защото не работят по въпроса с повишаване на вибрациите и поддържането на това ниво стабилно.

Как да повишиш вибрациите?

Два начина: Като създаваш високи и като ги повлияваш с високи вибрации отвън.

Външните начини са свързани с храната, която ядем; звуците, които слушаме; местата, в които пребиваваме и посещаваме; хората, с които общуваме, вещи и техника, с които сме обградени.

Създаваме вибрациите си със своите активни движения и почивка; фокус върху приятни неща; мисли, които ни карат да се чувстваме добре и съответните конструктивни емоции.

Водена медитация за отпускане на тялото

Тук ще поговорим за това как здравето и благополучието ти са пряко зависими от веригата

Фокус-мисли-емоции-вибрации-привличане

Всеки обект във Вселената има различна честота на вибрацията. Според учените дори камъкът и човешкото тяло си имат свое честотно ниво. Стойността на вибрацията се променя с различното състояние на ума. Честотата е всъщност вибрационната скорост на съзнателния ти ум.

Ти привличаш в живота си енергията, която вибрира на подобни честоти.

Точно като с радио честотите – ако искаш народна музика, си на едно място, ако искаш класическа, си на друго. Точно така всеки от нас сътворява съответната си реалност.

Да се върнем на фокуса, мислите и емоциите! Нека влезем в ситуация! Вниманието ти е ангажирано с нещо, привлечено е или насочено от теб. Т.е. фокусът ти е в някаква посока. Заради това, което виждаш, чуваш, усещаш, се ражда мисъл в главата ти. Тази мисъл причинява електрическа комуникация между невроните в нервната ти система и мозъка. Ето ти я и емоцията (енергия в движение).

Емоциите и вибрациите

Неприятните емоции съкращават мускулите, напрягат ги и спазмират. Това сваля вибрациите ни. Приятните емоции ни релаксират и повишават вибрациите.

Водена медитация за пълен релакс на ума

Ще припомня някои цифри от предишната статия:

Трептенето на здравото тяло е между 62 и 78 MHz
Всяка неприятна мисъл понижава вибрацията с 15 MHz.
Най-висока вибрация – 528 MHz – има любовта.

Деструктивните емоции като страх, завист, гняв, намаляват силно вибрациите на човек.

Буквално се втърдяваш и натежаваш. Ниска вибрация значи забавяне на всички процеси в организма ти. Мускулите са стресирани, течностите не се движат, не дишаш.

Затова са толкова важни медитациите, движението, почивките и дишането. За тях в друга статия пиша.

Съдбата на нисковибрационните хора е да се сблъскват с нови неприятности и така се завърта порочен кръг, който само човек отвътре може да прекъсне.

Ниски вибрации

Ето някои от емоционалните състояния, които намаляват вибрациите ти. Споделям ги с една огромна уговорка:

Ако вече се е появила неприятната емоция, не си докарвай допълнително неприятност с това, че си разочарован. Не се и опитвай, просто да потиснеш емоцията и да слагаш маската на „позитивен“. Не става така!

Вселената лови вибрации, а не имитации!

Това, което можеш да правиш е първо да се погрижиш превантивно за приятните си емоции, като избираш фокуса и мислите си. И второ, но всъщност основно, да развиваш емоционалната си интелигентност.

И така, кои състояния, настроения, човешки характеристики и емоции свалят вибрациите?

Страх, гняв, срам, тъга, завист, огорчение, разочарование, обида, самотност, съжаление, печал, тревога, ревност, алчност, манипулативност, използвачество, пресметливост, измамничество, недоволство, неблагодарност, възмущение, превъзходство, пренебрежение, горделивост, гордост и многото техни нюанси и степени.

И без да се изброява повече, без да помниш списъци, най-добре ти знаеш дали искаш от същото да привлечеш още. Тук се появява и още една перифраза на Закона за привличането:

„Каквото причиняваме на другите, причиняваме на себе си.“

Високи вибрации

Какви емоции и състояния повишават вибрациите ти?

Сговорчивост, приемане(без гняв), щедрост, благодарност, свързаност с другите, вдъхновение, радост, състрадание(без съжаление), споделеност, вяра и доверие, оптимизъм, съпричастност, емпатия, сърдечна любов, безусловна любов и всички производни. Отново мерилото е да ли искаш още от това да идва към теб.

Колкото повече любов има в теб, колкото по-свободен и радостен си, колкото по-здрав, толкова са по-високи вибрации като цяло. Съвкупността на всички вибрации определя вътрешното ти звучене.

Живееш с добро здраве, с прекрасни отношения с хората, с необходимото материално благополучие, с разкрити творчески способности. Състоянието ти се разпространява върху най-близкото обкръжение, върху роднини, приятели, осветявайки живота им. Вдъхновяващ си.

От тази позиция, ти оказваш влияние и на съдбата си. В хармония си със себе си, света и Вселената. Наслаждаваш се на живота. Решаваш задачите с лекота и подкрепа. Творец си на чудеса. С повишаването на вибрациите, ставаш по-свободен, появяват се таланти, неразкрити способности, подобрява се самочувствието, здравето и потенциала ти.

Знаейки всичко това, разбираш защо все ти казвам:

Животът е чудо, чудотворецът си ти!

За теб от Калина!

Калина Стефанова

Може да прочетете още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *