Бърза почивка за ума и тялото

Отпускане на тялото

Животът е чудо, чудотворецът си ти!

Медитираш ли?

Казват, че тялото е наш дом. Казват, че тялото е машина. Казват, че тялото не сме ние, а само част от нас. За тялото, каквото и да измислим с главите, все е без значение, ако не се грижим. Ако е дом, той има нужда да е почистен, подреден и затворен, понякога за другите отвън. Ако е машина, то тя не е „перпетуум мобиле“.

Нужно е да спира понякога, да забави ход, да не прегрява, да не изгори и престане да функционира окончателно.

Медитациите помагат на вашето тяло да се отпусне, за да може да продължи активността си, след това, по-пълноценно. Те са за

Кратка почивка с дълготраен ефект

Съзнателното отпускане на тялото, често е много по-ценно от нощния сън. Затова препоръчваме медитации, както за през деня, така и преди заспиване. Помагат да освободите тялото си от напрежението, умората и стреса. Медитирането буквално ви рестартира. След това може да продължите деня си или да преминете в сън. С отпочинало тяло и

Релаксиран ум

Умът ни има нужда редовно да бъде разтоварван от всяка мисъл, без значение дали е желана или не. Дори, когато спим, той не спира да работи и да борави с мислите. Различното при медитиране е, че все пак, без да заспиваме, волево го отпускаме, колкото ни е възможно. Нашият ум няма способността да не работи, но може да бъде фокусиран върху само едно нещо, за по-дълго време и да забавим скоростта му на препускане от мисъл в мисъл. В медитациите му напомняме състоянието на тишина, покой и радост. Това за него е релакс. Отпускане.

Ефективен ум след релакс

След такава, макар и кратка почивка, той е в състояние да  работи по-ефективно. Най-често умът ни се преуморява от стремежа му да присъства едновременно в миналото, настоящето и бъдещето. Това на практика не е и възможно. От всичко най-важна е ангажираността му с настоящия момент. Ситуация от преди малко или независимо колко назад в миналото, може да ни попречи да работим качествено и на време. Бъдещето е пълно с очаквания, цели, предположения и изгубването в него, може да ни изяжда много от ценното време през деня.

Ако искаме да бъдем, успешни и здрави, ни е нужно да осъзнаваме цената на покоя, тишината и освобождаването на напрежение.  Осигурете си поне 10 минути спокойствие през деня или преди сън. Нека тези минути са само за вас. Изберете място, където да не бъдете безпокоени. За предпочитане е да е на тишина. Медитирайте редовно, всеки ден и забравете да правите това, докато шофирате!

Препоръчани медитации:

♪ Медитация за бърза почивка на тялото

♪ Медитация за релакс на ума

Животът е чудо, чудотворецът си ти!

За теб от Калина!

Калина Стефанова

Може да прочетете още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *