Благодарността помага на теб

благодарност

Животът е чудо, чудотворецът си ти!

Благодаря ни!

Здравей! Първо ти благодаря, че реши да посветиш малко време на осъзнаването за благодарността, на усещането на тази благодарност! Благодаря и на себе си, че давам време на тази наша среща!

Да си благодарен е висша ценност, на която ни учат. Научаваме думите, жестовете, но преживяването на благодарност е нещо, което често ни се изплъзва в забързаното ежедневие.

Повече живеем в инерцията и не осъзнаваме смисъла на това, което правим. Днес насочвам фокуса ти към осъзнатата благодарност, защото точно тя ни свързва с онова, за което благодарим и ни отваря вратите за още поводи за благодарене. Затова казвам, че благодарността помага на теб. Сега ще разбереш още:

Какво значи „благодаря“?

„Благодаря“ не е просто дума. Възпитанието ни е научило да я ползваме, но колко е хубаво да разбираме какво е това!Благодарността може да е емоция, трайно чувство, нагласа, вибрация.

Защо са важни твоите вибрации?

Как мисли и емоции повишават вибрациите?

Благо даря! Давам ти само хубави неща – мисли, чувства, материални дарове. Благо, което ще рече сладко, обилно, вкусно, носещо радост, живот, приятно усещане, възможност да продължим.

Даря ти. Давам ти. Отвръщам ти. Връщам баланса, равновесието. Защото това е здраве, здрава основа за още. Осъществен обмен на добрини. Усещаш ли това?

Осъзнаването на благодарността ни помага да обичаме повече, да подкрепяме, да мотивираме, както себе си , така и околния свят.

Да благодариш е да завършиш един енергиен обмен, независимо дали е със себе си или с друг. Представи си как сме се включили в нещо заедно и накрая му всеки излиза обновен, облагороден и цял.

Точно затова неблагодарността тежи, когато не е дадена и оставя празнота, когато не е получена.

Най-щастливите хора

сме тези, които живеем във вибрацията на благодарността. За другите може да изглежда смешно да благодариш винаги за всичко. Нелепо им е да се благодари без повод, но то е само защото не разбират, че няма благодарност без повод. Всичко е повод. Благодаря, че дишам!

Е, не е нужно да се вокализира непрестанно, т.е. не всичко е думи.

Освен това, прекаляването с думите, ги обезценява. Безкрайното повтаряне като папагал на „благодаря“ може и да значи, че смяташ, че не заслужаваш това добро, което получаваш, а това вече е друго. Не е до думи, до вибрация е, до чувство и мисъл. Не зная при теб как е, но когато аз благодаря, усещам как грея, нещо в мен грее, свети, топли. Знам, че го излъчвам и запалвам този пламък в онзи отсреща.

Не ти е нужен човек, на когото да благодариш, за да благодариш.

Правиш го заради себе си.

Благодарността е молитва и свобода

Благодарността е молитва сутрин. Благодарността е освобождаване вечер.

Чувството за благодарност като постоянно състояние на духа е една много важна основа, на която стъпват всички наши желания и тяхното реализиране. Благодаренето през деня по малки и големи поводи е също много важен акт на уважение по между ни. И все пак, знай:

Благодарност не се очаква, благодарност се дава!

Затова нашият личен фокус е само върху благодарните мисли, чувства, думи и действия, които излизат от нас навън.

Сега ще ти издам два много важни функции на благодарността:

Сутрешна поръчка за още

Когато благодарим сутрин, сякаш предварително, преди още да се е случило нещо, ни вдигаме своите вибрации на честотата, на която през деня си ще привлечем още хора и събития, заради които да бъдем благодарни. Щом е благодарност, значи е за нещо хубаво и нужно. С тази вибрация ние създаваме хубава реалност и живот, който ни харесва.

Сутрин благодарността е молитва и поръчка за още.

Започвай деня си с тази чудесна медитация, която създадох специално с такава цел.

Сутрешна медитация за благодарност

Вечер благодарността е освобождаване.

Вечерна свобода от стрес

Във всеки наш ден, се случват много неща – важни, не толкова важни, някои добри, други неприятни. Независимо какви чувства това ни е донесло, е добре да се изчистваме от мислите, емоциите и заряда на това събитие.

И положителното, и отрицателното, както ума ни би го нарекъл, не е нужно да остава в нас.

Стресът се причинява както от лоши, така и от хубави случки. Как да намалим своевременно това напрежение? С благодарност и освобождаване. Благодарността е разтоварване. В края на всеки наш ден или завършека на нещо, е здравословно да благодарим.

Благодарните хора са по-здравите хора, по-обичаните и по-получаващите.

Какво значи „освобождаване“? Ами, спокойно може да напусне живота ти. Няма защо да задръства и без това претъпканото място с мисли, емоции и т.н. Слагаш и в главата си отметка – „направено“ и го пускаш на свобода.

Благодаря, че ми се случи! Благодаря, че не се случи!

Медитация „Благодари и пусни“

Спи спокойно сега.

Благодарният човек

Хората, които вибрират на честотата на благодарността са пълни с оптимизъм, мотивация, енергия за творене, отворени са за притока на нови идеи и възможности. Излъчват и привличат това. Благодарният човек е здрав и успешен и се свързва с други такива хора.

Медитирането ще ти помогне да си спомниш за колко много неща, всъщност си благодарен.

Благодари на себе си, благодари на другите. Никога не забравяй себе си! Благодари, зареди, благодари, освободи…и се довери!

Доверяваш се на Вселената, живота, цялото и всичко, да се грижат също за теб.

Тези две медитации те водят леко и приятно по този път.

чуй тук

Сутрешна медитация за благодарност

♪ Медитация „Благодари и пусни“

Животът е чудо, чудотворецът си ти!

За теб от Калина!

Калина Стефанова

Може да прочетете още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *