Каква е моята мисия?

Мисия

Търсенето на мисията

Кой съм аз? Защо съм тук? Какво трябва да направя? Защо точно аз? Правилно ли е? На грешен път ли съм?

Въпросите, които съвсем не се въртят в главата на многомилиардното население на планетата ни, но появят ли се веднъж, няма връщане назад.

Става така, че понякога много силно искаш да разбереш коя е посоката, в която да се движиш. Къде да насочиш своята жизнена енергия? И не на последно място, като че ли, имаш нужда от успокоение и сигурност, че не си си изгубил времето.

20 заблуди, че печелиш време

А най-тънката струна, която ще докосна е:

Какъв е смисълът да го живея този живот?

Малко или много, човек се надява, че като е застанал на правилното място и прави правилното нещо и по пътя на правилото, ще живее добре. Дали не ни се иска и някой друг да е отговорен за причината да живеем живота си по един или друг начин? Ще ни се да знаем, че

Някой ни е пратил тук с определена задача…Хм?

Е, добре! Има такава.

Дарби и уроци

Всеки си има нещо, което вече знае отлично – дошъл си е с това и може да го прави добре. Просто го може, удава му се, приятно и лесно му е. Това е нещо, което е практикувал достатъчно дълго в предишни животи и сега стъпва на него, защото му носи сигурност за оцеляването. 

Това, което можеш, не е твоята мисия. Това ти помага по пътя.

Всеки си има нещо, което да научи и получи. Душата си е пътешественик. Взела е картата на Вселената и си е казала: „Я, да взема да отида на Земята по това време и да видя мога ли да се науча на това, това и това? Да преживея още нещо.“

Това е мисията! Да научиш нещо, което не си научил.

Доволен ли си? На никого не му допада такъв отговор, защото все си мислим, че има някаква специална причина, заради която сме се родили. Ще ни се да сме по-важни, отколкото до преди малко или пък да сме важни като някого друг. 

Ама кой иска това? Умът ни, когато е взел контрола в своите ръце и ни задава идеите като „абсолютна истина“.

Здраве за ума ни

Медитация за пълен релакс на ума

Медитация за освобождаване на ненужните мисли

Твоята и моята мисия

Сега още малко ще „разочаровам“ егото:

Мисията на всички ни е една и съща, с малки детайлни различия.

Твоята и моята мисия е една и съща. Тя е същата и за всички хора, които познаваш и не познаваш. Различен е пътя, по който минаваме, за да си научим или не уроците. И колкото повече учиш, толкова повече не срещаш онези, които не са преминали нататък.

Иначе казано, на пътя ни са само онези, които са на същото ниво. Затова е нелепо да си мислим, че някой е повече от друг. Този, който е повече или по-малко, условно казано, въобще не е в нашата реалност.

Забавно, нали? Всички имаме да учим едни и същи неща.

И кои са те?

Най-важните уроци

Идваме тук, заради уроците. Това е причината. Това е онова, дето все ни се сервира и все искаме да му избягаме, защото не обичаме да ни се „опъват“ нещата.

Както и да бягаш, спира ти пътя в тази посока и пак си на пътя на уроците си.

Защо това се случи на мен? Какво имам да уча? – видео

Всяка криза, фалит, болест, раздяла се явяват, за да ни върнат на пътя на ученето! Да научим това, което пропускаме. Колкото по-рано го чуем, осъзнаем и започнем да работим по въпроса с урока, толкова по-леко минава живота ни.

Затова говорим за осъзнаване. Отдавна са се появили по-леките и приятни начини за учене. Стига да ги избереш.

Знание и осъзнаване – какво е различното?

Какво е това нещо, на което се учим?

Ами да започнем списъка! В него е всичко онова, което още ни е трудно:

Приемане, Прошка, Неосъждане, Свързване, Съчувствие, Смирение, Любов, Благодарност, Доверие, Откритост, Подкрепа, Свобода, Лична отговорност…

Сутрешна медитация за благодарност

Прошка на практика

Как да обичам себе си?

Медитация за приемане на промяна

Бърз тест

Представи си, че пред теб стои човек, когото абсолютно не познаваш. Приложи горния списък към него като безрезервно отношение. После направи същото с човек, когото познаваш много добре. И направи това към себе си.

Случва ли се лесно, бързо, веднага, без изключения и компромиси? Виждаш ли? На пътя сме, и двамата. 

Мисията на живота ти, няма нищо общо с мисията, която все търсиш.

Да поправяш хората, да спасяваш планетата, да изобретяваш нещо е измислената „мисия“ – всъщност, просто амбиция! Дайте да променяме света, че не е достатъчно добър! 

Светът си е съвършен и ти дава безкраен избор, в коя от неговите реалности да живееш.

Вселената и Законът за привличането

А и къде тръгнахме да поправяме света, без да започнем първо от себе си?

Най-сладката част от живота

Всеки има избор как да си учи уроците. При какви обстоятелства, в каква реалност, в какъв свят, какво обкръжение. И всеки това и прави. Разликата е, че едни избират по-приятни обстоятелства, други ужасни. Най-вероятно, първите познават Законът за привличането, вторите не го ползват съзнателно.

Има разлика дали се учиш на любов, в обкръжение на любов, която си убеден, че заслужаваш. Или се учиш на любов, в реалност на драми, разминавания, раздели, наранявания. Има разлика, когато се учиш да се грижиш за своето здраве превантивно(от любов към себе си) и когато си научил това по трудния начин, че и късно.

Този сайт е за теб и всеки, който иска да се учи и то с по-малко болка и болести и много радост и приятни емоции.  Чети, слушай, споделяй, учи се, медитирай, практикувай, осъзнавай и най-вече, твори живот, в който искаш да живееш докато си учиш уроците. Мечтай, дръж фокуса там, не се съмнявай и съпротивлявай и сбъдвай чудеса!

Животът в чудо, чудотворецът си ти!

От Калина за теб!

Калина Стефанова

Може да прочетете още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *