Урок с вкус на череши

череши

Сезонът на черешите

В сезона на черешите, животът ми поднесе една поучителна история, която си закачам днес, като двойка череши – обеца на ухото. Какво по-здравословно, поуките да ти идват от тези вкусни плодове? Наученото за мен също е като вкусен плод и понеже ми е сладко и приятно споделям с хубав човек като теб.

Юли е. Късен следобед. Движа се пеш към дома си. Рядко пазарувам плодове и зеленчуци от улицата, но този път нещо ме накара и се спрях при една жена на тротоара. Накупих череши, коментирахме, че са последните за сезона, а са много здравословни. Взех краставици, розови домати, предложи ми и пъпеш, но отказах. Казах, че ще остане за другия път, че доста се натоварих, а бях вече натоварена. Междувременно, жената измрънка:

„То, жените все мъкнат.“

Без да се съгласявам и припявам на оплакването и също така, без да споря, отвърнах:

Майка ми някога казваше, че на жената ръцете са от ластик, но аз искам моите да не стигат до земята чак.

Позасмяхме се. Обичам да усмихвам хората, да обърна фокуса и настроението към по-добро и на нея определено й стана приятно.

Сметката

Tака, направи ми тя сметката – 8,80 лв. Давам 20лв. Връща тя монети. Прибирам ги и затварям портмонето. Дава ми тя пазара и ме изпраща с думите, че ще запомни приказката на майка ми. Много й харесала. Тръгнах си и пътьом, след има няма 5 мин. ми прищраква, че трябваше още 10 лв. да получа. Тръгвам да се връщам, а по пътя какви ли не мисли ми изпълват ума:

Медитация за пълен релакс на ума

„Тя нарочно ли го направи? Ама и аз каква съм разсеяна или по-скоро уморена! Сега какво да й кажа? Ако се направи на ударена, как да й докажа? Ако се дръпне, мога да я погледна право в очите и да й кажа, че това не е добро и ще си направи лоша карма. А може и да я сплаша като й кажа, че тогава по-друг начин ще си получа моето…“

Толкова много мисли, за толкова кратко време. Включиха веднага страхове, срам, гняв, тревога. Скъпият ми ум извади въоръжението да ме спасява. Помни, че и преди го е правил. Аз, обаче, засякох нахлуване на миналото, което няма нищо общо с настоящето.

Минало или настояще ми говори в главата

Медитация „Тук и сега“

Избор на реалност

Много интересно – наблюдавах мисъл след мисъл. Все пак, това са все варианти на живота ми, а ние във всеки нов миг избираме кои сме и как живеем. Понаблюдавах, ама нищо не ме докосна и знаех дори, че не са мои мисли, а ревю на разни светове и наученото от тях.  Стигайки там, не усещах нито обвинение, нито гняв, нито вина, нито страх. Приближавайки, дори ме усмихна картинката, в която тя погали по главата едно от момченцата до нея. Приближих я и само казах:

Здравейте! Знаете ли защо се връщам?

В очите и за миг имаше колебание, което се изрази в мълчание. Помня, че бях прозрачна и само наблюдавах. В следващия миг тя се втурна да ми казва, как разбрала, отделила парите, казала си:

„Дано тази жена се върне!“

Така, де…ще ми връща 10-те лв., ама ги няма. Ходи търси, разваля..Накрая, ама ми се извинява – не спира. А аз пак не усещам обвинение, даже казах:

„Ама, нищо, де…И аз съм разсеяна и уморена…Сега нали, всичко е точно?“

А, тя…дава ми парите и аха, хваща ми ръката и все едно благодари.

Благодарността помага на теб

Защо споделям това ли? Заради радостта, че работи. Изборът на фокус, на мисли, определи начина по който се чувствам. Тя усети вибрации, които, определено я вкараха в по-добър свят. Аз съм добра, тя е добра, правим добро. Привлякох си добро.

7 Дни Добро

Законът за привличането

Често се питаме защо едно или друго, неприятно ни се случва. Ако не открием връзката между себе си и това, което сме си „поръчали“ на Вселената, просто спираме да вярваме в Законът за привличането. Казваме си:

„Аз съм добър човек, а ми се случват лоши неща. Значи, не е вярно това за вибрациите.“

А, забеляза ли как такава мисъл ти сваля вибрациите? Съмнението. Болката, че не справедливо. Гневът, че не можеш да контролираш. И всичко това е само избор на реалност, при това инертно повикана реалност. Свикнали сме, а навиците са по-силни от осъзнатото живеене в настоящия момент. Това за навиците е важно! Повече може да научиш тук: Как да постигна вътрешен мир?

Когато живееш тук и сега, можеш да избереш вместо да пригласяш на оплакване, поне малко да го обърнеш към усмивка. Можеш да наблюдаваш мислите в главата си и да осъзнаеш накъде те водят. Можеш да избереш добронамереността, вместо подозрителност и осъждане и стой и гледай само!

Навици

За мен няма значение нито едно предположение какво тази жена е правела или искала, или каквото и да е.

Важно е, че в общуването с мен тя влезе и общува наистина с мен – чисто.

Можеше и да не се случи това. Може да не откликне Вселената толкова бързо на вибрациите ти, но това е въпрос на практикуване. Всеки път е все по-бързо. Създавай си нови навици, за да обезсилиш старите. Навикът да ти е добре, вместо навикът „светът е скапано място“.

Няма смисъл да се занимаваш с това защо си привлякъл проблемна ситуация, а не всичко е „цветя и рози“.

Твори сега реалността, в която ти се живее, защото днешното постоянство е гаранцията за утрешния по-добър ден.

Днешните ти мисли, емоции и действия стабилизират вибрациите, заради които утре ще ти се случи това или онова. Сложи си и ти тази обеца на ухото – череши за разкош! Защото 

Животът е чудо, чудотворецът си ти!

Благодаря за здравословната отбивка от пътя и по-точно „за пътя“!

юли, 2015

За теб от Калина!

Калина Стефанова

Може да прочетете още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *