СТРАХУВАЙ СЕ СМЕЛО!

1 min за четене

Защо бягаме от страховете си, а те не ни оставят?

Една друга гледна точка за страха.

Страхувай се смело!

Казват: „Всеки страх има една основна цел и тя е  да ни предпази от нещо.“

Ами ако целта е  да ни заведе до нещото?…И не за изчезнем ние в неравен бой, а за да можем да позволим на нещото да изчезне, да си отиде от нас? Парадоксът е, че страховете ни са най-верния компас каква работа имаме да вършим, с какво всъщност си имаме работа. Хвърляме толкова много енергия, за да избегнем т.нар. опасности. Опитваме се всячески да „победим „ страховете си, да осъзнаваме нищожността им, да ги игнорираме, да си ги прехвърляме от тук и от там, да ги маскираме в едно или друго.

Те могат да имат само една добричка цел – да ни заведат до целта.

Страхуваме се от изоставяне – ще ни изоставят, страхуваме се от лъжата – ще ни лъжат, страхуваме се от измами – ще ни мамят, страхуваме се от болести – ще боледуваме. Ако се оставим страха да ни заведе до край при нещото, да го видим, че е точно за нас, да си поработим с него…нещото само си отива и с него изчезва страха, защото си е свършил работата. Вижте от какво бягате, от какво се страхувате и се разберете с нещото!

Не винаги имам осъзнатостта да се виждам в огледалото, но имам шанса да съм наблюдател на много „невидими“ за другия неща. Не ми е работа да оправям другите, но мога да благодаря, че така знание стига до мен и мога да дръзвам да споделям с вас.

От какво се страхувате днес?

Страхувайте се смело! Има защо да ни е страх!

СТРАХУВАЙ СЕ СМЕЛО!

Още за Емоциите тук.

 

Leave a Reply