СТРАХУВАЙ СЕ СМЕЛО!

2 min за четене

Страхувай се смело!

скръстени ръце

Защо бягаме от страховете си, а те не ни оставят?

Една друга гледна точка за страха.

Казват:

„Всеки страх има една основна цел и тя е  да ни предпази от нещо.“

Ами ако целта е  да ни заведе до нещото?…И не за изчезнем ние в неравен бой, а за да можем да позволим на нещото да изчезне, да си отиде от нас? Парадоксът е, че страховете ни са най-верния компас каква работа имаме да вършим, с какво всъщност си имаме работа. Хвърляме толкова много енергия, за да избегнем т.нар. опасности. Опитваме се всячески да „победим „ страховете си, да осъзнаваме нищожността им, да ги игнорираме, да си ги прехвърляме от тук и от там, да ги маскираме в едно или друго.

Те могат да имат една добричка цел

….да ни заведат до целта.

Страхуваме се от изоставяне – ще ни изоставят,

страхуваме се от лъжата – ще ни лъжат,

страхуваме се от измами – ще ни мамят,

страхуваме се от болести – ще боледуваме.

Ако се оставим страха

да ни заведе до край при нещото, да го видим, че е точно за нас, да си поработим с него…нещото само си отива! С него изчезва страха, защото си е свършил работата.

Вижте от какво бягате, от какво се страхувате и се разберете с нещото!

Не винаги имам осъзнатостта да се виждам в огледалото, но имам шанса да съм наблюдател на много „невидими“ за другия неща. Не ми е работа да оправям другите, но мога да благодаря, че така знание стига до мен и мога да дръзвам да споделям с вас.

От какво се страхувате днес?

Страхувайте се смело! Има защо да ни е страх!

СТРАХУВАЙ СЕ СМЕЛО!

Още за Емоциите тук.

Свързани публикации:

Всеки край е начало на нещо ново

Страхът не е Любов

Приказка за безстрашни

 

9 Responses

  1. Какво е да съм съзнателен, в съзнание, какво е осъзнаване?

    […] Знаещите черпят знание от миналото и го пращат директно в бъдещето. осъзнатите знаят, че няма друго освен настояще. Миналото не съществува другаде, освен в главите ни. Бъдещето е също идея в умовете ни. Разликата между знаещ и осъзнаващ е , че осъзнаващия получава, ползва и отговаря само със знание от настоящия момент. забележете – не минали осъзнавания за минали настоящи моменти! Осъзнаващия възприема в момента себе си и околния свят като чисто ново нещо и някой, необременено от очаквания, предубеждения и затвърдени вярвания. осъзнаващия дава шанс на промяната да живее, вместо да се преструваме, че я няма, защото умираме от страх. […]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *