♪ Тревожни мисли, стрес и освобождаване

Калина Стефанова
Осъзнаване
♪ Тревожни мисли, стрес и освобождаване
Loading
/

Как да спра да мисля непрестанно за тревожните неща?

Как да забавя потока на своите мисли? Как да избирам своите мисли?Как да намаля стреса? Как да подобря съня си? Как да стане по-ефективен деня ми? Как да мисля по-ясно? Как да осъзнавам какво от целия информационен поток ми е нужно?

Сред много неща, които открихме, че са ни слабо място, в настоящата ситуация (COVID19) на неспирен поток от информация, се оказва, че трудно успокояваме ума си от мислите. Мислите са безкрайно много. Произвеждат се непрекъснато, предизвиквани от всичко онова, което ни е важно да знаем днес. Днес искаме повече от всякога отговори на въпроси, които до вчера не сме се и сещали да задаваме.

И колкото е по-неизвестно, толкова повече въпроси имаме.

Колкото повече въпроси имаме, толкова повече търсим отговорите. Колкото повече възможни и противоречащи си отговори идват или даже не идват, толкова повече се увеличава обема на въпросите. В главите ни става супер трудно.

Не можем да мислим за друго

Блокираме другите си важни линии в живота. Не можем да спим.

Колкото по-бурно е в главите ни толкова по-голям е стреса….

И виждате ли как сякаш няма излизане от този порочен кръг. На всичко отгоре, колкото повече е информацията, толкова повече се объркваме на какво да вярваме. Накъде да поемем? Тревожността расте, неизвестните също, а когато в главите ни е твърде шумно, когато тялото ни е стресирано, прилича ли ви това на здраве, на стабилизиране и засилване на имунната ни система?

Нужно е да направим нещо и за умовете си. В сайта „Медитация и Здраве“ има специална статия за това как да се грижим за ума си. „Здраве за Ума“ в три части.

В този подкаст ще научиш как да се справиш с тревожния ум, битката между многото мисли и въпроси и как да релаксираш срещу стреса.

Чуй още тук:

Медитация за освобождаване от ненужни мисли

Калина Стефанова

Може да прочетете още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *