Ползи от медитациите

Защо да медитирам
Гонг
Медитация и Здраве: Медитации
Ползи от медитациите
Loading
/

Малко за медитирането

Знаете ли, че медитацията е просто начин да култивираме вниманието си? Да научим ума си да бъде по-дисциплиниран в концентрирането върху един обект – мисъл, идея и да допуска само онези, които са в същия поток. Всъщност, определението за медитация е доста по-просто от самото медитиране като процес. Не е лесно да успокоим, забавим, осмирим скоростния поток от какви ли не мисли. Но има как. Все пак, в този момент говорим за ползите от процеса. Най-хубаво е всеки сам и от практиката си да ги открие, но нали искам да ви поканя да медитираме заедно и по отделно, та днес ви споделм вече известното на света.

Когато говорим за ползите от медитациите, за които никой никога не е спорил, че съществуват, а и защо, е добре да знаем, че:

Медитациите не са нещо специално, за някой специален – те са за всеки.

Медитациите не са религиозност и не принадлежат към традициите на определена религия.

Медитираме, не защото сме болни или точно сега и веднага искаме да се справим с някакъв проблем. Медитираме, защото това е хигиена на живота ни. Грижа за душата ни и от там, като странични ефекти идват множеството ползи. За някои от тях ще ти разкажа сега.

Ползи

Медитирането е почивка за ума и тялото. То е причината да се връщаме към вътрешния мир, да се свързваме със себе си.

В медитирането милиарди хора по света намират нови осъзнавания.

С медитации се подобрява не само здравето, а още личния живот, отношенията с околния свят, кариерата и благоденствието ни.

Случва се пълно презареждане, освобождават се стрес и страхове. Смекчава се гневът, който всеки, много или малко, натрупва към нещо/някого.

Медитирането носи реални ползи в кариерата, родителството, любовния живот.

Още ползи

Вдъхновява ни за творчество, подобрява духа ни.

Практикуването на медитиране ни помага да се концентрираме по-ефективно върху задачите си, да живеем в настоящия момент, да взимаме адекватни и бързи решения и да се адаптираме по-лесно към промените в живота.

Има още много ползи, за които ще научиш в подкаста.

Още по темата прочети в Как да медитирам?

Приятно слушане!

Калина Стефанова

Може да прочетете още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *