Сутрешна медитация за ясен и спокоен ум

Водена сутрешна медитация
Водена сутрешна медитация
Медитация и Здраве: Медитации
Сутрешна медитация за ясен и спокоен ум
Loading
/

Добро утро! Здравей!

Прекрасно е, че отново сме заедно в Медитация и Здраве!Да започнем този нов ден с позитивна вибрация. От центъра на яснота и вътрешен мир, със спокоен и ясен ум.

Рано сутрин

Още преди тялото ни да се е раздвижило, умът ни вече е започнал да шета. Едва отворили очи и мисли за задачи, отговорности, недовършени неща ни налягат и сякаш се събуждаме за нов ден, аха, да отворим криле и да полетим, авече главата ни е натежала и денят помътнял.

Затова е добре, сутрин, преди да направим първите си стъпки в деня, да си дадем време за настройка на ума, изчистване, проясняване и тогава, на чисто да започнем да творим живота си.

Медитациите са ценни по всяко време на денонощието

Могат да са най-различни като намерение и дължина, като стил и настройка, но сутрешните са сякаш особено важни. Тогава, когато наливаме първото гориво за деня, зареждаме с енегрия, но с какво качество?!

Ако искаме да създаваме качествени дни, хубав и смислен живот, добре е пълво да помислим, осмислим, изберем и тогава да поемем по пътя на действията. Затова, първо почистваме от излишното застояло в ума ни, релаксираме го и с нова чистота и яснота му предлагаме да поеме към планове, задачи, творчество.

Хигиена, медитация и здраве

Обичайно е да се погрижим сутрин за хигиената на тялото си, а зщо да не е обичайно да се погрижим за хигиената на мислите и емоциите си? Дори е наложително и даже уважително – към нас самите и към другите.

Не са ни учели преди на това, но нали и ние самите сме учители на себе си? Да направим най-доброто, тогава!

Намери своята удобна позиция за медитация в седнало или легнало положение. Увери се, че гърбът ти е прав, раменете спокойни, тялото симетрично.

Колко здравословно е да започнеш този твой ден с време насаме със себе си.

Започваме.

Може да прочетете още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *