Тялото говори

Тялото говори

Как тялото ни говори?

Нека направим разлика:

Когато с тялото си говорим на другите нещо, което е прието да се нарича „език на тялото“ или body language,  е едно. Тогава то е средство за комуникация с външния свят.

А. когато тялото ни дава сигнали за нещо на нас, се нарича „телесна осъзнатост“. Телесната осъзнатост е част от нашето цялостно осъзнаване. Ако нямаш връзка с тялото си, каквото и да си чел и да разправяш за осъзнаване и извисяване, нямаш никакво осъзнаване за живота си.

Среща

Имах радостта да се срещна с Калин Георгиев няколко пъти до сега. Заради него направих първата си пясъчна мандала и…я разруших. Преживяването е изключително отварящо съзнанието и опознаването на себе си.

По негова покана направих реална терапевтична сесия по метода „телесна осъзнатост“ и това отключи в мен завинаги една врата, която е незаменимо ценна. Връзката между мен и тялото ми, като непрекъсната комуникация. С благодарност, поканих Калин да ми гостува в радио шоуто, където поговорихме повече за това.

Разговорът

Споделям и тук с вас този разговор за телесната осъзнатост с психотерапевта Калин Георгиев. Срещнахме се в предаването „Еко и леко“ по Радио ФМ+ Чуйте интервюто тук.

Може да прочетете още:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *