Другите за мен

Какво мислят другите за моята работа , за написаната книга и ….

Другите за работата ми с тях

Отзиви

Работата ми с Калина е преживяване, което свързвам с чувството за лекота и радост. Много фино и елегантно създава пространство, в което се усещам свободна да изразя себе си, емоциите си, предизвикателните за мен ситуации. Доверието, ентусиазма, прилива на сили и увереност, че имам всички ресурси да се справя със затрудненията, е само част от въздействието на нашите срещи. Прекрасно е, че  те има, Калина и ти благодаря, че всеки път намираме заедно ключ, с който отварям много важни врати в живота ми.

Антония 35г.

Event professional

Здравей, Калина!
Тръгнах си в събота с усещането, че нещо много важно сме напипали с теб, че имам да наредя частите от мен по нов начин и същевременно с известна тежест, че имам „МНОГО РАБОТА ЗА ВЪРШЕНЕ“. И от тогава до вчера всичко се случи като с вълшебна пръчка. Всичко кликна хармонично и толкова смислено. Чувствам много силно облекчение и благодарност. Благодаря ти, че „осветли“ частите на пъзела и че ме окуражи все пак да го наредя сама. Мисля, че това беше ключово. Прегръщам те!

А. К.

„Ценното на този „продукт“ е, че е не само четиво, не само звук, не само визуална изява, а е всичко, събрано накуп. А за нея, Калина, е вярно следното – освен да се прочете написаното от нея, трябва да се видят очите и живото й изражение, да чуеш усмихнатия й отчетлив глас. „

Вержиния Джевелекова

Мениджър корпоративни отношения, Филип Морис България

Благодаря за „намирането в превода“ след лекцията «Емоционалното говорене между мъжа и жената или как да не се изгубим в превода» (21 април 2018г.)

Нонка Данчева

Аз съм студентка и уча в чужбина. Потърсих Калина, защото научих от приятелка, че е напуснала едното радио шоу, в което работеше: Шоуто на блондинките по радио Фреш и когато попитах къде е и какво прави, разбрах, че е станала треньор по публично поведение, говорене и още се занимава с емоционална интелигентност. Аз уча Психология във Великобритания и се свързах с нея, за да се консултирам с човек от кариерата, за своя дипломна работа. Оказа се, че съвместната ни работа е преди всичко ценна за мен като човек и от там нататък супер важна за бъдещата ми работа с клиенти. Препоръчвам на всеки, който иска да постига по-добра комуникация с околните и най-вече да проумява себе си.

 

Смилена Панова

студентка, Лондон

Познавам Калина от телевизията и радиото. Когато научих, че се занимава и с обучения и консултации по емоционална интелигентност и публично говорене, много се зарадвах, защото винаги съм искал да намеря човек като нея, с опит, образован, интелигентен, модерен и земен, не просто шоу. От такъв човек можеш да научиш наистина много за комуникацията помежду ни, а и публично. Тя е мъдра и с голямо сърце. Бих препоръчал работата с нея както на отделни хора, така и на големи компании, които искат да развиват бизнеса си в добра среда на общуване.

Сергей З.

55г., Генерален мениджър, София

Конкретната причина да потърся Калина, се оказа предстоящ уъркшоп в областта на професионалната ми реализация. Това беше първото събитие в такъв формат, което подготвях, ето защо имах нужда от консултация, свързана с цялата гама от вербални и невербални явления, породени от заставането пред публика.

Първоначално познавах Калина като радиоводеща от легендарния сутрешен дует на радио „FM+“, след което имах удоволствието да се запозная с нея лично, за да установя, че това е един изключителен човек, притежаващ истинско богатство от професионални и личностни качества. Първата ми консултация с нея отвори вратите на цял един нов свят. Дадох си сметка, колко свързани са начинът, по който говорим – скоростта, интонацията, височината на гласа, изражението и т.н. – с много други аспекти на личността ни. Работата върху говорната интелигентност се преплиташе с осъзнавания за много по-дълбоки страни на човешкото себевъзприятие.

За дванадесет срещи с Калина успях да развия усет за самонаблюдение и нужната осъзнатост, за да мога да се справя успешно с ефектите от стреса пред публика, както и да упражнявам богат набор от практически техники за управление на говора и представянето, за да мога да предам по-достъпно, по-интересно и по-пълноценно предвиденото съдържание по темата, за която се готвех.

Препоръчвам Калина без никакви уговорки и колебание! С нея постигнах онова, за което винаги съм мечтала в сферата на обучението и развитието си – вложени усилия и удовлетворителни резултати, постигнати освен със сериозно отношение, също така и с удоволствие, забавление и пълноценно инвестирано време.

Бианка Йовова

психолог и психотерапевт

Често ми се случва да не ме разбират или да не знам как да се изкажа пред хората. Имах проблеми и с „бързото говорене“, пресъхваше ми устата, гърлото, направо се задавях като трябва да общувам с непознати или да се изкажа за нещо лично и важно. Срещнах Калина Стефанова на един семинар. Там случайно се запознахме, защото зададох въпроса как да се преборя със смущението ми в говора. Не бях попаднала на точния семинар, но пък Калина ми се представи сподели, че работи точно това. Работим заедно и съм доволна от постиганите за мен резултати. Научавам важни неща и имам да работя доста, но съм много по-уверена и спокойна вече. Аз продължавам. Препоръчвам и на вас.

 

Радост П.

търговец, Велико Търново

 

Четейки, осъзнах, че връзката ми с времето е изключително важна за всичко в живота ми. Как, какво и защо го правя?

Юлия Атанасова

Специалист маркетинг и реклама и създател на JUDWAY, http://judway.eu

От години слушам Калина по радиото. Винаги съм се питала бих могла и аз така добре да се изразя и с такъв чист и звънък глас да говоря. Често съм се заслушвала в думите й, че никой не е повече от другите и всеки би постигнал нещото, което иска, стига да е застанал на този път. Когато разбрах, че провежда консултации по публично говорене, я потърсих веднага. За мен срещите с нея и съвместната ни работа е съществено придвижване напред в работата ми. Аз работя като преподавател на малки деца и знам колко е важно говоренето с тях на правилен, артикулиран език с нужния тон и глас. Благодаря на Калина от сърце и препоръчвам работатя с нея за развиване на уменията в комуникация, както и емоционалната интелигентност.

 

Анелия Д.

39г., преподавател, Пловдив

 

„Чудесна книга за това как да се справим със загубата на време.“

Красимир Ортакчиев

Обучител, тренер, работодател, застраховател, мениджър, поет

От години търся някого, на когото да се доверя за развиването на публичното ми поведение и говор. Често попадаме на хора, които са изчели една книга и започват да правят обучения по нея, но преподават без да имат личния опит и доказателства, че това работи. Нещо повече, бях разочарован от уклоните за това, как да манипулираме, да не кажа, измамим хората с поведението си, така, че да е добре само за нас. Когато попаднах на сайта на Калина Стефанова – tobekalina.com, си казах: Това е. Трябва да се срещна с нея. Всяка наша среща е ново откритие за мен на нещо в мен. Благодарен съм и предавам нататък.

Александър М.

33г. , мениджър,, София

„Практиките са вълнуващи, окриляващи, интригуващи и замислящи. И дават едно усещане за пълнота и завършеност. Четеш, питаш, отговаряш си, влизаш надълбоко, изследваш, практикуваш, и излизаш със съкровище в ръцете си. Благодаря! Имам Време!“

Мартина Иванова

Холистичен терапевт и преподавател по енергийна психология, Свой избор www.svoizbor.com

„Чудесна книга за това как да се справим със загубата на време.С теорията, с примерите от живота и практики, които всеки може да прилага"

Красимир Ортакчиев

"Четейки, осъзнах, че връзката ми с времето е изключително важна за всичко в живота ми. Как, какво и защо го правя? "

Юлия Атанасова

"и едно голямо БРАВО, че изразявате тази дълбочина! Нека всеки, който се докосне до нея, да вземе неговото нещо, в неговата доза! "

Антония Керчева

 

„Ценното на този „продукт“ е, че е не само четиво, не само звук, не само визуална изява, а е всичко, събрано накуп. А за нея, Калина, е вярно следното – освен да се прочете написаното от нея, трябва да се видят очите и живото й изражение, да чуеш усмихнатия й отчетлив глас. „

Вержиния Джевелекова

„Чудесна книга за това как да се справим със загубата на време!“

С теорията, с примерите от живота и практики, които всеки може да прилага. Разбира се, практикуването не бива да е еднократно, а търпеливо повтаряно и усъвършенствано и то, всеки сам за себе си(както е написано в книгата). Благодаря ви, момичета, за интересното представяне на „крадецът” на време! Още по-хубаво е, че сдобивайки се с това четиво, си „открадваме“ и запазваме методите за справяне със загубата на време. Благодаря, Калина, и аз да имам „скрити козове“ в играта с времето!

Красимир Ортакчиев

Обучител, работодател, застраховател, мениджър, поет

„Винаги съм мислила, че са възможни само  двете крайности: да управлявам времето си за задачи и да се рея в него, когато искам да се чувствам свободна и креативна.!“

 Но някак във второто винаги ми е пречила мисълта за първото. Да подредиш свободата си е трудно.  Докато не събудиш новата си престава за времето и връзката ти с него. Да, не бях приемала на сериозно връзката ми с времето, докато не попаднах на тази книга. Как да организирам и оползотворявам времето, следвайки всичките си нужди. Сега си дадох сметка и колко различна представа за време и нужда от него имаме всички. Колко различно се движим в този свят всеки един от нас.

Тази книгата ми помогна:

  • Да си направя равносметка за собствената ми представа за време и връзка с него.
  • Да се свържа с времето на хората около мен.
  • Да преплета представата за времето с тази за самата мен.
  • Да се свържа със себе си и всичко което правя. Да погледна от друг ъгъл на всичките си партньорства. Да поставя времето като свой партньор.

 

Четейки, осъзнах, че връзката ми с времето е изключително важна за всичко в живота ми. Как, какво и защо го правя?  Труден е бил момента в който съм избирала между важните за другите и тези за мен неща. Но връзката ми времето и моята ценност и полезност в него, такова каквото е за цялата Вселена , ми даде шир  за нов избор. Избор без свян и съвест. Да избирам времето си е равностойно на избирам себе си.

 

Препоръчвам тази книга за всички, които търсят себе си, търсят баланса в живота си, изморени от колективния шум и многото правила,  готови да отпуснат контрола без “времето да ги гони и те него”.

Юлия Атанасова

Специалист маркетинг и реклама и създател на http://judway.eu

„Нямах идея колко задълбочено сте изследвали тази тема! И поднесена в книга, ми даде възможност да чета, да спирам, да дишам и да продължавам – с моето темпо и усещане.“

За мен ключовото прозрение дойде с главата „Времето като личност“. Знаех за тази метафора отпреди време и бях описала за себе си личността на времето, още тогава. Сега забелязах, че личността се е променила – много по-блага и подкрепяща е. Метафората е толкова силна, че е работила, дори и без моята съзнателна намеса, през изминалите месеци. Благодаря за този инсайт!

Усещането ми, докато четях, беше, че тази книга не се чете наведнъж. Прииска ми се да поспра, да оставя пространство да ми отлежи, да я усетя и осмисля. И така, до следващото задълбочаване.

Голямо БРАВО, че изразявате тази дълбочина! Нека всеки, който се докосне до нея, да вземе неговото нещо, в неговата доза! Щастие и рози(маргаритки!) по този ви път!

Антония Керчева

Ценното на този „продукт“ е, че е не само четиво, не само звук, не само визуална изява, а е всичко, събрано накуп. А за нея, Калина, е вярно следното – освен да се прочете написаното от нея, трябва да се видят очите и живото й изражение, да чуеш усмихнатия й отчетлив глас.

Да познаваш добре автора на какъвто и да бил духовен „продукт“ – книга, филм, картина, музика – е истинска привилегия и наслада. Четеш, гледаш, слушаш и ти си се струва, че нещо си допринесъл, че разбираш повече от смисъла, контекста и подтекста и, охо, даже си част от нещото. Е, привилегирована съм. Да, познавам Калина….от половин век. Ценното на този „продукт“ е, че е не само четиво, не само звук, не само визуална изява, а е всичко, събрано накуп. А за нея, Калина, е вярно следното – освен да се прочете написаното от нея, трябва да се видят очите и живото й изражение, да чуеш усмихнатия й отчетлив глас. Заразяваща виталност, неподправен чар, шантав и привлекателен микс от рацио и емоция, от прилежност и спонтанност, от правия път и лудостта. Такава е. Ако този живот не ме бе свързал с Калина, щях да искам да го върна отначало, за да я срещна.  Да се насладиш на дори по малко от всичко това, което е тя, и което този продукт носи, е истинско преживяване, като автентичния живот. Нямаш време да нямаш време да не се запознаеш с Калина и с този „продукт“. Но при едно условие – важно е да намериш своя ритъм и своя начин.

Вержиния Джевелекова

Мениджър корпоративни отношения, Филип Морис България

„Практиките са вълнуващи, окриляващи, интригуващи и замислящи. И дават едно усещане за пълнота и завършеност. Четеш, питаш, отговаряш си, влизаш надълбоко, изследваш, практикуваш, и излизаш със съкровище в ръцете си. Благодаря! Имам Време!.“

„Нямам време да имам време!“ – и аз това си помислих, когато тази великолепна книга попадна в ръцете ми. Откъде ще намеря време в моя преливащ от задачи списък, да вместя и едни 250 непланирани страници?! Реших в крайна сметка, че ще инвестирам. И добре, че го направих, защото вече имам много по-ясна идея и здравословно отношение към Времето. И май към живота си. Не получих вълшебно хапче и слава Богу! Получих точно тези отговори, които са си само за мен и няма да свършат работа на никой друг. Тази книга е чудесен партньор – хваща те умело и нежно за ръка и те повежда напред из дебрите на личните ти нечути досега отговори, за да се намериш. Може да се прочете бързо, на един дъх, и също така – да те кара да отгръщаш отново страниците в търсене на упътващи знаци в личния ти хаос. Когато задаваш качествени въпроси – получаваш и качествени отговори, и точно тук е ценността на това четиво. Всяка страница те води към следващата и те тласка да продължаваш в личното си себеизследване. Практиките са вълнуващи, окриляващи, интригуващи и замислящи. И дават едно усещане за пълнота и завършеност. Четеш, питаш, отговаряш си, влизаш надълбоко, изследваш, практикуваш, и излизаш със съкровище в ръцете си. Благодаря! Имам Време!

Мартина Иванова

Холистичен терапевт и преподавател по енергийна психология

www.svoizbor.com