Времената, в които живеем, все повече ни предлагат живот на публичност. Винаги сме в комуникация с някого и винаги сме публични.

Започваме от най-малката публичност – това е връзката ни с нас самите. Ще кажете: Къде е публиката? Ние самите, в самонабюдението си вече сме си публика. Разширяваме пространството с партньор, деца, семейство и роднини , приятелски кръг, колегиален кръг. Всеки ден срещаме непознати хора, които  също са наша публика и ние тяхната. Ако искаме целенасочено да бъдем публични и да стигаме до много хора, то това е част от професията ни(презентиране на събития). Стана достъпно и лесно дори да си в медийното пространство – още по-многобройна публика и още – безкрайното пространство на Интернет, в което знайно и незнайно ни вкарват високите технологии.

Свиквайте! Всички сме публични и все повече ще бъдем. Това ни довежда до въпроса: Какво достига до публиката от „Истината за мен“?

Осъзнаваме ли, че колкото по-голяма е публиката, толкова по-голяма е вероятността да не ни познава точно такива, каквито сме. Получава ли тя информацията, посланието, което искаме да изпратим и излъчим или нещо, което дори самите ние не подозираме какво е? Да се придобиват умения за публично поведение е възможно и бих добавила, все по необходимо, ако искаме другите да познават това, което сме избрали да им представим.

Тук уточнявам, че с тези умения може да се заблуждава аудиторията, да се манипулира, но и също така да се приближава и повлиява по коректен и уважителен начин. Въпрос на избор е!

Преди това стои изборът:  Искам ли  да ме възприемат, виждат, чуват, максимално близо до това, което представям или нямам нищо против да ме вземат за нещо друго и да чуват коренно различни неща от казаните? Струва ли си да положа много усилия за нещо, което другите могат и въобще да не получат, научат заради липсата на умения за публично говорене и поведение? Решете сами?

Две важни уточнения:

Осъзнаване– каквото осъзнаваме и другите осъзнават, посредством мислите се комуникира. Но…

Подсъзнателност – каквото не осъзнаваме, не остава скрито. То също се комуникира чрез усещане.

Затова, в моята работа в консултациите, трите сфери се преплитат:  Емоционална интелигентност, Говорно-гласова интелигентност и Комуникации и публичност.

 

Попитайте за лична консултация! Поръчайте семинар, обучение или уъркшоп!

 

  • Осъзнаване каквото осъзнаваме и другите осъзнават, посредством мислите се комуникира
  • Подсъзнателност каквото не осъзнаваме, не остава скрито. То също се комуникира чрез усещане.
  • в моята работа в консултациите трите сфери се преплитат:  Емоционална интелигентност, Техника на говорене и Комуникации и публичност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *