♪ Медитация за приемане на промяна

медитация
Медитация и Здраве: Медитации
Медитация и Здраве: Медитации
♪ Медитация за приемане на промяна
/

Приемане на нежелана промяна

Тази медитация е предназначена да ни помогне в процеса на приемане на неизбежна промяна. Понякога не можем да контролираме нещата и хората около нас. В такива случаи вместо да се гневим, страдаме и бунтуваме е по-добре, здравословно и жизнеутвърждаващо, да приемем промяната. Но как?

Всяка промяна е шок

За да се пренастроим към новите условия, ни е нужно време за адаптацията, но и позволение, вместо съпротива. Всяка болка, която изпитваме е свързана със съпротива към новото, чуждото, различното. Още с нашето раждане, се срещаме с болката. Излизаме от утробата на майката и изведнъж – въздух в дробовете ни, светлина в очите ни, някой ни докосва, температурата е различна, всичко е ново. Усещаме го като болка. Проплакваме, защото не искаме промяната, свикнали сме с предишното. Каквото и да е то, познато ни е и това го прави по-комфортно от новото. Но това е ново начало. Всички ние се радваме, когато бебето проплаче, защото това е признак на живот. Е, при всяка промяна, преживяваме същото – нова среща, болка от шока, но и начало на нещо ново. За да приемем промяната е нужно да осъзнаем, защо й се съпротивляваме, също така, да приемем, че това е нормално. Затова ви напомних началото на всеки човешки живот. Така е било и така ще бъде.

Защо медитацията помага?

Медитациите ни помагат по-плавно, безболезнено и хармонично да пренастроим всичките си системи към ново. Първото условие е да релаксираме тялото и ума. Затова нека да започнем!

За теб от Калина!

Калина Стефанова

Може да прочетете още:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *