Медитация за отпускане на тялото

Калина Стефанова
Гонг
Медитация и Здраве: Медитации
Медитация за отпускане на тялото
Loading
/

Бърза почивка за тялото

Казват, че тялото е наш дом. Казват, че тялото е машина. Казват, че тялото не сме ние, а само част от нас. За тялото, каквото и да измислим с главите, все е без значение, ако не се грижим. Ако е дом, той има нужда да е почистен, подреден и затворен, понякога за другите отвън. Ако е машина, то тя не е „перпетум мобиле“.

Нужно е да спира понякога, да забави ход, да не прегрява, да не изгори и престане да функционира окончателно.

Тази медитация ще помогне на вашето тяло да се отпусне, за да може да продължи активността си, след това, по-пълноценно. Тя е предназначена за

Кратка почивка с дълготраен ефект

Съзнателното отпускане на тялото, често е много по-ценно от нощния сън. Затова препоръчваме медитацията, като за през деня, така и преди заспиване. Ще ви помогне да освободите тялото си от напрежението, умората и стреса. Ще го рестартира. След нея, може да продължите деня си или да преминете в сън. С отпочинало тяло и релаксиран ум си връщаме  управлението на нашето време.

Книгата „Нямам време да има време“

Ако искаме да бъдем, успешни и здрави, ни е нужно да осъзнаваме цената на покоя, тишината и освобождаването на напрежение.  Осигурете си поне 10 минути спокойствие. Тези минути са само за вас. Изберете място, където да не бъдете безпокоени. Не е възможно да шофирате по време на тази медитация. За предпочитане е да е на тишина.

За теб от Калина!

Калина Стефанова

Може да прочетете още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *