♪ Какво ни губи времето 3

Калина Стефанова
Осъзнаване
♪ Какво ни губи времето 3
Loading
/

В тази трета част ще разгледаме още заблуди, че печелим време. Ако сте пропуснали първите десет, прочете или чуйте тук:

Първа и Втора част

В този епизод:

11.Чакането

Нищо общо с търпението

Всеки зрял човек е наясно, че чакането е време, в което друг действа или не, ние не знаем точно, но и не можем да продължим преди това. Чакането е неприятно, защото губим контрола и сме зависими…(в подкаста)

12. Очакванията на другите

Колко „лайка“ стигат?

Стана модерно сред „духовните“ да се говори за вредата на очакванията и как, който няма очаквания, няма и разочарования. Така де, логично! А, как се прави това да нямаш очаквания? Ще ви издам една не-тайна:…(в подкаста)

13. Премълчаването

Мехлем за другите, отрова за теб!

Всеки знае какво е да си стиснеш зъбите, да не кажеш нещо, което ти напира. Или да искаш да споделиш и да не искат да те чуят. Напрежението, което се създава вътре в нас е равносилно на бомба. И повярвайте ми, рано или късно тази бомба избухва. Нищо премълчано не може да ти спести или спечели време. Обяснението е много просто:…(в подкаста)

Няколко заглавия в сайта „Медитация и Здраве – пътеводител по осъзнаване“ могат да са ви полезни по темата:

Вибрацията на думите

Емоционалното говорене между мъжа и жената

Чисто и просто казано

Думи-стрели, думи добри

14. Лъжата

Колкото по-къси краката, толкова по-дълго тичането.

Нямам никакво намерение да уча някого, че лъжата е лошо нещо. Първо, защото не ми е работа. Второ, защото не съм убедена, че лъжата е грешка. Ако ви е интересно защо така мисля, може да прочетете тук. Факт е, обаче, че бързото послъгване или дори премисленото, с цел печелене на време, е една уникално  голяма заблуда….(в подкаста)

15. Оплакването

Кой точно си губи времето

Хм! По – задълбоченото ми изследване на темата за оплакването, ме доведе до доста промени в собствената ми нагласа към онези, които го правят. И аз, като много хора съм имала период, в който съм мрънкала повече и ако някой ми покажеше огледалото, отричах, че правя това. После се превърнах в отявлен противник на „националния спорт“, както често се описва оплакването в България. След като написах цяла една глава в книгата „Нямам време да имам време“ за оплакването и всичко онова, с което го бъркаме, мога спокойно да заявя:…(в подкаста)

Продължава в част Четири

За теб от Калина!

Калина Стефанова

Може да прочетете още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *