Медитация за пълен релакс на ума 2

Калина Стефанова
Гонг
Медитация и Здраве: Медитации
Медитация за пълен релакс на ума 2
Loading
/

Медитацията е създадена към книгата „Нямам време да имам време“

Релакс за претоварен ум

Автор и глас: Калина Стефанова

Тази медитация е предназначена тотално да разтовари ума ти от всяка мисъл, без значение дали е желана или не. Дори, когато спим, умът ни не спира да работи и да борави с мислите. Различното при медитиране е, че все пак, без да заспиваме, волево го отпускаме, колкото ни е възможно.

Нашият ум няма способността да не работи, но може да бъде фокусиран върху само едно нещо, за по-дълго време и да забавим скоростта му на препускане от мисъл в мисъл. С тази медитация му напомняме състоянието на тишина, покой и радост. Това за него е релакс. Отпускане. Ще откриеш празното пространство между мислите, което е състояние близко до дълбоката медитация.

Под текста се намира и кратката версия без уводните думи.

Ефективен ум след релакс

След такава, макар и кратка почивка, той е в състояние да  работи по-ефективно. Най-често умът ни се преуморява от стремежа му да присъства едновременно в миналото, настоящето и бъдещето. Това на практика не е и възможно. От всичко най-важна е ангажираността му с настоящия момент. Ситуация от преди малко или независимо колко назад в миналото, може да ни попречи да работим качествено и на време. Бъдещето е пълно с очаквания, цели, предположения и изгубването в него, може да ни изяжда много от ценното време през деня.

Разликата между тази медитация и Медитация за освобождаване от излишните мисли е, че тук буквално „притихваме ума“, а в другата се практикува избор на мисли, според целта на задачата ни. Фокус само върху желаните мисли. В нея подреждаш хаоса и ползваш само нужното ти в ума. Също я препоръчвам.

Може да прочетете още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *