Прелетели мисли

2 min за четене

Прелетели мисли

Ако не приемаме „краят“ като нещо нормално и с равностойно право да съществува, отказваме да сме „създатели на новото“.


Имам идея!!! Направете списък с „важните“ хора, които сте срещнали в живота си, но са си отишли.Срещу всеки запишете хората, с които той/тя ви е срещнал и са останали в живота ви до ден днешен! Ще разберете, колко много хора са „важни“ не за да останат, а за да ни свържат с истински важните!


Когато Ума и Сърцето слушат заедно,  не откриват противоречия, защото в Сърцето ни  няма „истина и не-истина“, няма противопоставяне. Там е неспирно разширение, в което всичко е валидно…..Не можем да разберем всичко и не всичко „има смисъл“ за нас, но можем да позволим с доверие различното да ни се представи, да присъства в живота ни….да ни разшири още…Отпускане в любов!


Ако не бяхме толкова заети да поправяме Света, хората и всичко в него……щяхме да откриваме съвършенството на всичко такова, каквото Е. Усещам, че това е истинско радване, удовлетворение и смисъл.


Знанието  за теб, за живота, за света, за другите е изборът на сърцето(чувството) от всичко, което стига до теб, когато си готов! Няма знаещи и незнаещи, напреднали и изоставащи, високи и ниски нива – само сме минали по различни пътища, имаме различни задачи и начини на търсене на решенията! Ничий път не е нечий!


Всеки, само докоснал се дори до истината знае, че тя не е нито е гола, нито горчи, нито боли.


Колкото повече се радваш, че живееш, толкова по-малко те е страх от смъртта. Болката и смъртта не са от една последователност, а са на противоположни пътеки. Болката не е път към смъртта, а само страхът от нея. Когато харесваш и обичаш живота си, живееш го и се наслаждаваш, ти нямаш неслучени неща в определен срок и не се ядосваш, че не си ги получил, а всичко свършва със смъртта ти.


Всички ние преразказваме Истината, затова да имаш претенции за авторство е силно болезнено Его.  Можем само да бъдем проводник и то всякога отговорен за тежки или леки изменения на Истината.  Единственото, за което е нужно да се грижим, е чистотата на канал си! Средството е Любов! Сега не питайте каква е Истината за Любовта! Позволете да ви стигне!

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *