За жената Дева

от астролога  Линда Гудман 

дева

 Това е жена в пълния смисъл на думата.

Тя е нежна и крехка на вид, но отвътре е твърда като стомана. Свенлива е, никога няма да я видите да се държи предизвикателно и дръзко в обществото. Но затова пък чудесно владее всички дребни женски хитрини и тайни, когато с непоколебима решимост тръгва да гони щастието си, макар пътят към него да е трънлив и стръмен. Нито ще спре разколебана, нито ще вика за помощ.

Тя може да роди дете на любовника си, преди да е сключила брак, може да напусне съпруга си, ако срещне друг мъж, и да се изправи с горда осанка срещу едно общество, сочещо я с пръст.

Стига да реши, че любовта й е истинска и заслужава всичките жертви.

А това не е нито девическо, нито целомъдрено.

И все пак, опитайте се да я разберете.

Дълбоко в помислите си тя е чиста. И в любовта е такава. Но става въпрос за истинската любов, защото другата не я интересува. Готова е да изкачи планини, да се спусне в морските дълбини, водена от силните си чувства. Не трябва да забравяме, че богът на гръмотевиците, Вулкан, е истинският управител на Девата. И ако тя усети, че бракът ѝ не е истински, а в същото време срещне любов, която смята за съвършена, без колебание и с размах ще прекъсне старата връзка. Не ѝ е по вкуса да разбива семейно гнездо,

но не може да живее в лъжа и лицемерие.

Такъв е характерът на нейната непорочност, изградена преди всичко в собствените й представи за морал и честност.

Девата е единствената жена в Зодиака,

която може да бъде едновременно практична и романтична.

Ще се отдаде на всепоглъщащата я любов, а в същото време ще страда от мисълта за укорите на обществото, но няма да спре и промени решението си. Това е пример за практичността на земното начало у Девата, съчетано с въздушната, вечно търсеща идеала същност на Меркурий.

Силата на любовта у тази жена може да засенчи страстта на всички други зодиакални знаци.

Много често физическата страна на същата любов обаче е заменена от страстта на нейния дух, което се нрави особено на по-интелигентните и деликатни мъже.

Макар че е перфекционистка,

жената Дева не е съвършена. Крие у себе си недостатъци и дразнещи черти, които трудно се понасят. Например може да ви вбеси с твърдението, че никой не върши нещата така методично и експедитивно като нея.

Обикновено е права и точно това е дразнещото.

Освен това много държи на точността. Ако стесгрешил,  извинете ѝ се незабавно, без да увъртате. Кроткото и искрено обяснение пред нея минава повече, отколкото най-умелата лъжа.

Тя усеща и забелязва всичко

– от малкото петънце червило на яката ви до вашата неискреност. Никак не е наивна. Но няма да се рови в бельото ви, поне не преди да се ожените. След това може и да го сметне в реда на нещата, след като ще бъде в дома й.

Най-голямата ви грешка ще бъде да посочвате и изтъквате недостатъците й.

Девата никак не обича това. Оставете я да вярва, че е безгрешна (между другото в повечето случаи е така). Нещо повече – поверете й семейния бюджет и се допитвайте до нея по финансовите си дела, стига от това да не страда мъжкото ви самочувствие. Тъй като е практична, тя ще се справи много добре и ще ви даде ценни съвети.

Вие обаче нямате право да я критикувате.

Самата тя е своят най-суров съдник, няма защо да й натяквате слабостите и грешките.

Едно от най-хубавите неща на връзката ви с жена Дева е, че можете да й прехвърлите всичките си проблеми и тревоги. Тя просто умира да се грижи за някого и да си създава главоболия.

Ако Девата наистина ви обича, можете да бъдете спокоен.

Без скрупули я оставете на безлюден остров заедно с най-привлекателния мъж.

Тя ще ви остане вярна.

Е, все пак недейте да рискувате и да я забравите там. И тя е човек в края на краищата. Сърцето й е по-горещо, отколкото изглежда, а чувствата й понякога могат да се сравнят с гръмотевична буря. Девата умее много добре да прикрива емоциите си, което не означава, че те не съществуват. Не пренебрегвайте това.

Може да ви дразни със своята придирчивост по отношение на всичко, но жената Дева може да бъде най-милото, любящо и великодушно същество на земята. Ако приемете това ѝ качество като добродетел, а не като порок, ще живеете щастливо с нея. Ще ви помага ясната й проницателна мисъл, скромността ѝ, мелодичният ѝ смях и забавното ѝ държание, когато е спокойна и никой не я ядосва.

Тъй като е реалистка и практична,

жената Дева няма да се остави да я залъгвате с илюзии и фантазии.

Говорете ѝ истината.

Накарайте я да ви вярва и тогава ще разкрие цялата прелест на душата си пред вас. И когато в живота или кариерата ви надвиснат облаци, тя ще бъде тази, която ще ви вдъхне кураж и ще прогони лошите мисли. Защото зад външната стеснителност и скромност се крие вътрешна сила и смелост. 

Като майка Девата е забавна

и нежна със своето дете, стига да е уверена във вашата любов и да се чувства спокойна в семейството. Със своята взискателност изгражда добри навици у детето си, а от прикритата ѝ обич то получава усещане за топлина и сигурност.

Ще бъде вашият ангел-хранител,

когато се разболеете или ви сполети беда. Ще бъде винаги спретната и ще разговаряте до късно край камината за най-различни неща. Няма да ви прави сцени на ревност, няма да харчи безразборно парите ви или да флиртува с най-добрия ви приятел.Ще ви помага в работата и ще пази тайните ви, а

лицето ѝ няма да се покрие с бръчки още на 40.

Заради всичко това си струва да се къпете по два пъти на ден и да се държите нежно, нали? Очите ѝ са озарени от чиста любов, а в усмивката й можете да се потопите и да потънете в блаженство. Опитайте да я задържите.

 

error: Content is protected !!
Share This

НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ИМАМ ВРЕМЕ

*Щастлив* Здрав* Богат*
Всичко е въпрос на време!
Намери своето Време!

Поръчайте книгата тук