храна

Боклукът

В нашите глави има много неща, много мисли, много чудо, много илюзии, много оправдания и много мързел. Много инерция и много лицемерие задръстват каналите на чистия поток. Как да вярваш в другите, ако ти самият не правиш онова, на което се надяваш от тях? С малко думи:

„Като се знам какъв съм, защо да ти се доверявам?“

Не съм привърженик на квалификациите, но докато живеем тук на тази Земя и имаме определения за „чисто и мръсно“, мога да си позволя да откривам и от(из)хвърлям боклука. Дори, когато е в нашите глави.

Поредният разговор

за некачествените пътища и прясно поставените пътни настилки, събуди в мен екологичното ми чувство за себеоглеждане. Клишетата – как се пести материал, скриват се средства, смотават се пари. Замислих се как, в крайна сметка всичко това ни се случва, защото по принцип човешкия живот няма стойност и на кого ли му пука. Реших, обаче да проверя и попитах.

Бяхме около маса с почерпка

– популярни безалкохолни напитки, шоколадови лакомства, снаксове…..Попитах всички:

Колко от вас знаят, че това, което сега вкарвате в тялото си, ви разболява?

В един глас се заобяснява какви консерванти, какви болести т.н….

Да, но НИЕ спестяваме парите и не плащаме за качествената, истинска, натурална, био и еко храна….

Няма да коментирам кое колко е скъпо, само знам, че когато аз за себе си не се грижа, абсолютно съзнателно и информирано, а отклонявам паричния си поток за друго, защо очаквам другите да не правят това…Същото е!

Пътищата в себе

си строим и рушим сами, с лични средства…..Може и да не искаме, ама боклукът в нашите глави няма да почисти друг. Бъдете здрави и безпроблемно пътуване, все пак!

Ваша Калина

error: Content is protected !!
Share This

НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ИМАМ ВРЕМЕ

*Щастлив* Здрав* Богат*
Всичко е въпрос на време!
Намери своето Време!

Поръчайте книгата тук