♪ Медитация „Бръщолевене“

медитация
Медитация и Здраве
Медитация и Здраве
♪ Медитация "Бръщолевене"
/

Тази медитативна практика научих на един летен ритрийт в Шамбаня. Видко Джигров е не просто щедър домакин, но и неповторим учител. Благодаря! Предавам нататък.

Много думи

Има толкова много думи, които се бият в главите ни. Безразборно, безметежно, но като в затвор. Да ги освободим и да изчистим пространството за подредени и здравословни мисли! Разбира се в основата стоят нашите емоции. Освобождаването е пълно.

Релаксират се ума, тялото, отварят се нови пространства за любов и радост с лекота.

Тази медитация е предназначена за разтоварване на мисълта и емоционалното напрежение. Не се препоръчва да я практикувате по време на шофиране.

Премълчаните думи се превръщат в оръжие срещу нас. Също така, не всяка дума е добре да бъде изричана, ако ни застрашава сигурността и спокойствието. Думите, обаче се раждат с нашите емоции и е нужно да ги освобождаваме, когато са натрупани. Освен това, хората не са длъжни да слушат, всичко, което ни напира. Сега е моментът да разтоварите.

Какво е нужно

Изберете си място, където можете да говорите на глас и няма да пречите на някого. Настанете се удобно и първо се концентрирайте върху тишина в помещението.

Упражнявайте това всеки ден, по няколко пъти, дори. Достатъчни са и няколко секунди, когато имате нужда да изчистите главата, да си отпочинете бързо и после да се концентрирате върху работата си и каквото ви е нужно.

Оставям ви насаме с вашето бръщолевене. Повече за управление на времето, мисълта и емоциите ще намерите в Книга за времето „Нямам време да има време“ и сайта book.tobekalina.com

Може да прочетете още:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *