Кой съм аз? Който избирам да съм!

3 min за четене

Кой съм аз?

„Домашна работа“ по осъзнаване или работата, която не може да се свърши от друг

(част 1) 

Кой съм аз? Който избера да съм!

Някои като вас, по пътя към себе си и носещ свободата да си позволи това. Колкото и да е странно, оказва се, че да си спомним какво е да си свободно живеещ своята същност или да се научаваме (независимо дали знанието ни идва направо отвътре или минава през нещо външно), при всички положения се налага да бъде и упражнявано, за да се превърне в реалност.

Парадоксът – упражнявам се да бъда себе си е факт! Защо? Защото „да не бъда истинския аз“, също се е превърнало в реалност с много практикуване, упражняване, повторение.

Погледнато от по-високо, дори няма такова нещо като – това съм аз, а пък това не съм аз…..всичко съм аз. Душата ни си избира различните преживявания, умът ни се идентифицира със същности и ние вярваме, че това е единствената истина за нас. Пак погледнато отгоре, всъщност във всеки момент можем да изберем друга своя същност.

Време за промяна

Как стигаме до там? Не се чувстваме вече добре в досегашните дрехи, става ни тясно, болезнено, прекалено често повтарящо се страдание, липса на достатъчно въздух или както умът ни би се съгласил – липса на свободата да съм себе си. Това СЕБЕ СИ, всъщност е възможността да си всичко, което си пожелаеш, да си и ДРУГОТО, а СВОБОДАТА е винаги налична, за да си го избереш. А, според Ума ни, това има цена и …плащаш си.

Промяната е труд(на пръв поглед – неприятност, отгоре погледнато – неизбежност.)

Ние го правим доброволно, ако не ни(за да не ни) идва от живота зорноволно!

Решение за промяна

Хубаво! Избираме си онова, което в момента ни приляга, привлича, усещаме го като по-нашето. Изучаваме го, четем книги, ходим на лекции, семинари по света и у нас. Събираме книги, прочетени гладно на един дъх, водим записки, сякаш никога да не ни избяга това, дето много ми харесва и ме вдъхновява и ми е дошло времето да съм вече това, да живея така. Хубаво! Много е хубаво! Знаем какво е!

 Конкретни действия:……

(продължава в част 2)

П.П…..ако си мислите, че аз правя това, редовно….заблуждавате се….затова, аз избрах да подходя така – ще го направя за вас, ще помогна на вас да направите това за себе си, което аз имам нужда да дам на себе си. Давайки на вас, да дам на себе си.

Тук– за лични консултации

Тук – за актуални събития с мен

Благодаря ви!

22 Responses

  1. "Предай нататък" и как мога да съм ви полезна ~ Калина Стефанова

    […] Иначе казано: Зависи от мотивацията за промяна,положените от всеки самостоятелни усилия и дълбочината на осъзнаване на индивидуално ниво. Аз мога да бъда ваш партньор, учител, огледало, пример в някои отношения, да ви подкрепям и споделям опита си и все пак, всичко е във вашата свобода да бъдете. […]

  2. "Предай нататък" и как мога да съм ви полезна ~ Kalina Stefanova

    […] Иначе казано: Зависи от мотивацията за промяна,положените от всеки самостоятелни усилия и дълбочината на осъзнаване на индивидуално ниво. Аз мога да бъда ваш партньор, учител, огледало, пример в някои отношения, да ви подкрепям и споделям опита си и все пак, всичко е във вашата свобода да бъдете. […]

  3. Как да се грижим за Ума си-1 ~ Kalina Stefanova Как да се грижим за Ума си

    […] Обожавам тази мисъл на Екзюпери! Объркава тотално Ума ми. Почваме да спорим с него – кой с кого – Ум с ум, разбира се и във всичко това се натъквам на затвора и свободата в този така добър спътник – Моят красив Ум! […]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *